28.7 C
Banja Luka

Ćurić nelegalno prodao gradsko zemljište – lažiran datum objave oglasa na sajtu

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić nije ispunio zakonske uslove za spornu prodaju gradskih parcela u rejonu bivše kasarne, pokazuje istraživanje „Direkta“, pa se, stoga, njihova prodaja može smatrati zakonski ništavnom. Ne samo da Ćurić nije oglasio prodaju parcela 15 dana prije licitacije, kao što je bio dužan da učini, već je Grad lažirao datum kada je javni oglas objavljen na njegovom zvaničnom sajtu.

„Javni oglas je bio na sajtu Grada Trebinja i u novinama na prostoru BiH, što je bilo i neophodno“, kazao je Ćurić nedavno za „Direkt“ na ovu temu.

Oglas jeste objavljen na sajtu Grada Trebinja, ali je vrijeme njegove objave lažirano. Na sajtu stoji da je oglas objavljen 5. novembra, a licitacija za prodaju zemljišta održana je 19 dana kasnije.

Lažiran datum objave oglasa na sajtu Grada Trebinja

Međutim, istraživanje „Direkta“ pokazuje da je Grad Trebinje oglas okačio najmanje četiri dana nakon što je licitacija završena. Ovo dokazuju podaci sa Poslovnog portala Akta.ba koji na svojoj internet stranici svakodnevno objavljuje oglase iz cijele BiH. Ovaj portal prenio je 29. novembra tri oglasa sa sajta Grada Trebinja u vezi sa prodajom zemljišta i građevinskih parcela, a za svaki od njih već je bio istekao rok za prijavu zainteresovanih lica. Ovo, takođe, znači da Grad Trebinje nije sakrio samo licitaciju za zemljište u kasarni, o čemu smo ranije pisali, već i još dva oglasa za prodaju građevinskih parcela.

Portal Akta.ba prenio je oglase najkasnije dan nakon objave (skrinšot sa portala Akta.ba)

Kako su za „Direkt“ rekli iz portala Akta.ba, oni svakodnevno pregledaju oglase sa portala više hiljada poslovnih subjekata, a među njima i sa sajta Grada Trebinja.

„Mi uvijek prenosimo oglas istog dana ili dan kasnije ako je objavljen iza 16 časova“, kažu u Akti.ba.

Iz Gradske uprave ismo dobili odgovor zbog čega su lažirali vrijeme objave oglasa, jer gradonačelnik Mirko Ćurić nije odgovarao na naše telefonske pozive.

„Direkt“ nezvanično saznaje da će dva hercegovačka privrednika tužiti Grad Trebinje zbog nezakonito sprovedene licitacije za prodaju zemljišta u bivšoj kasarni.

Podsjećamo, naš portal nedavno je pisao o spornoj prodaji navedenog zemljišta koju je Ćurić oglasio i u prijedorskom nedeljniku „Kozarski vijesnik“. Stručnjaci su za naš portal ocijenili da je na ovaj način trebinjski gradonačelnik pokazao skrivenu namjeru da zemljište bude prodato onima kojima je već bilo namijenjeno. Parcele su prodate za skoro 1,7 miliona maraka, a prema nezvaničnim saznanjima „Direkta“, kupila su ih tri trebinjska privrednika bliska vladajućem SNSD-u, kako bi na njima izgradila zgrade. Ipak, Ćurić je za naš portal ustvrdio da ne zna ko je kupio ovo zemljište, „niti ga to interesuje“, iako je on lično oglasio njegovu prodaju.

(Direkt Portal)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here