24.7 C
Banja Luka

Krivična prijava protiv dva lica, ubio zakonom zaštićenu vrstu ptice

U Baru je policija nadležnom tužilaštvu podnijela krivične prijave protiv dvije osobe koje se sumnjiče za krivično djelo nezakonit lov i krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

Barskoj policije je 15. decembra 2021. godine prijavljeno da su radnici Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“ zatekli dva lica od kojih je jedno upotrebom lovačke puške ubilo pticu kormoran, koja je zakonom zaštićena vrsta.

Pripadnici policije su identifikovali osobu koje je izvršila krivično djelo nezakonit lov i protiv P.L. (73) iz Bara podnijeli krivičnu prijavu. Od njega je policija oduzela lovačku pušku.

Takođe, policiji je 16. decembra vlasnik jednog hotelskog kompleksa u Čanju prijavio da je primjetio da je došlo do trovanja više pasa lutalica.

Izlaskom na lice mjesta zatečena su tri uginula psa dok je jedan prevezen na liječenje, a za kojeg je kasnije ustanovljeno da je bio otrovan. Policija je preduzetim mjerama i radnjam identifikovala izvršioca i protiv R.S. (48) iz Bara podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

R.S. je ovo djelo izvršio na način što je, kako se sumnja, u meso stavljao otrov kojim je hranio pse.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here