Naslovna Izdvajamo CVIJANIOVIĆ: 602.540.349 KM ne predstavlja klasični kreditni aranžman MMF-a

CVIJANIOVIĆ: 602.540.349 KM ne predstavlja klasični kreditni aranžman MMF-a

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su mnogi komentari opozicije besmisleni i da bi o sredstvima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ koja su doznačena BiH opozicija morala da se informiše u Ministarstvu finansija.

„Ne znam zašto bi neko govorio o kreditu, ako je objašnjeno koja je vrsta sredstava i na koji način se ona povlače“, dodala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da vjerovatno, kada je riječ o opoziciji, ima stvari na koje treba obratiti pažnju, ali da su im ovih dana priče bez argumenata.

„Opozicija mora da bude realan kritičar i na određeni način da nekada bude orijentir vlasti kako bi bila usvojena neka ideja. To je zdrav politički život, ali ovih dana nisam čula neku ideju opozicionara i priče su im prazne i bez argumenata“, rekla je Cvijanovićeva novinarima na Manjači.

Međunarodni monetarni fond /MMF/ doznačio je sredstva na račun Centralne banke BiH, a po osnovu alokacije specijalnih prava vučenja /SDR/ u iznosu od 254.182.273 SDR, u protivrijednosti 602.540.349 KM, saopšteno je iz Centralne banke BiH i istaknuto da alokacija SDR-a ne predstavlja klasični kreditni aranžman jedne zemlje sa MMF-om.