Naslovna BIH Cvijanović: Komšić se sigurno neće pitati za formiranje vlasti na nivou BiH

Cvijanović: Komšić se sigurno neće pitati za formiranje vlasti na nivou BiH

0
САРАЈЕВО, 18. ЈУНА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић у паузи презентације "Процјене потреба за санацијом након поплава у БиХ" .

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kazala je da bi u narednim mjesecima mogla biti formirana vlast na nivou BiH, ali da se o tome neće pitati njen kolega Željko Komšić.

„U narednim mjesecima, kroz pregovore, mogla bi da bude formirana vlast na nivou BiH, ali se o konačnom dogovoru o tome sigurno neće pojedinačno pitati predsjednik Demokratskog fronta Željko Komšić“, rekla je potpredsjednica SNSD-a.

Ona je ovim riječima reagovala na Komšićevu izjavu da je DF spreman pratiti SDP u Narodnoj skupštini RS-a pri imenovanju delegata u Klub Srba u Parlamentu BiH.

Cvijanović je dodala da je formiranje vlasti na nivou BiH proces koji je tek počeo.

„Možemo imati svakakve želje i afinitete, ali za ono što na kraju bude slagalica, sigurno se neće pojedinačno pitati ni Komšić, kao ni mnogi drugi koji misle da o tome mogu odlučivati. SNSD je počeo pregovore sa HDZ-om, te da SNSD sam, kao i preko HDZ-a, ima kontakte i sa drugim političkim subjektima“, rekla je Cvijanović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube