Naslovna BIH CVIJANOVIĆ: Narodi u BiH, Tursku percipiraju kao PRIJATELJSKU ZEMLJU

CVIJANOVIĆ: Narodi u BiH, Tursku percipiraju kao PRIJATELJSKU ZEMLJU

0

Ranije danas Kurtulmus se sastao i s rukovodstvom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

 Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Numan Kurtulmus sastao se u petak s članicom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović. Iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva Bosne i Hercegovine saopšteno je da su sagovornici ocijenili da su bilateralni odnosi dvije strane veoma dobri, što predstavlja snažan temelj ka daljem unapređenju saradnje u svim oblastima koje su od obostranog interesa.

Dodaje se da je ovom prilikom Željka Cvijanović istakla da narodi u BiH Turske percipiraju kao prijateljsku zemlju, te da postoji opšti konsenzus u pogledu opredijeljenosti ka daljem jačanju saradnje.

– Tokom sastanka, sagovornici su izrazili posvećenost nastavku realizacije svih prethodno dogovorenih projekata, kao i zadovoljstvo intenzivnom komunikacijom i redovnim susretima zvaničnika na najvišem nivou – navodi se u saopštenju.

Cvijanović je ovom prilikom upoznala sagovornika o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u BiH, istakavši da je „ključ za prevazilaženje svih izazova u dijalogu domaćih, a ne u intervencionizmu inostranih aktera“.

Kurtulmus, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, sastao se s Cvijanović u zgradi Predsjedništva BiH. Ranije danas Kurtulmus se sastao i s rukovodstvom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Kurtulmus je danas također klanjao džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji, nakon čega je u pratnji zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića i delegacije obišao Gazi Husrev-begovo turbe i Kuršumlija medresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: