Naslovna Republika Srpska Cvijanović o obrazloženju američkih sankcija Đokiću: Ma, prejako, prejako!

Cvijanović o obrazloženju američkih sankcija Đokiću: Ma, prejako, prejako!

0

Srpski član Predsjedništa BiH Željka Cvijanović rekla je da je nečuveno obrazloženje američkog Ministarstva finansija za uvođenje sankcija ministru energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću, ocijenivši da je postalo smiješno slušati šta sve navode da je suprotno Dejtonskom sporazumu.

Cvijanovićeva kaže da je zapanjena razlogom za sankcionisanje Đokića, odnosno time što je 2017. godine potpisao ugovor sa predstavnikom Vlade Hrvatske, koja je članica NATO i EU, u vezi sa nečim što se odnosi na razvoj i zaštitu ekonomskog potencijala privrednog subjekta na teritoriji Srpske. Navodi da dodaju „da je to suprotno Dejtonskom sporazuma“.

– Postalo je smiješno slušati šta je sve postalo suprotno Dejtonskom sporazumu – rekla je Cvijanovićeva u Bijeljini.

Ona ističe da je ne čudi šta sve mogu navesti u obrazloženju sankcija za nekog drugog, s obzirom da su njoj naveli da predstavlja prijetnju za mir i stabilnost na regionalnom planu.

Cvijanovićeva kaže da su sankcije postale sastavni dio prisustva Sjedinjenih Država ovdje.

– Ljudi su se manje-više na ove stvari navikli, ali se nisu navikli na nepravdu – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva kaže da „što se tiče tih obrazloženja, mi ne možemo tražiti da to bude ni bolje ni kvalitetnije, jer je to prosto nemoguće“.

– Dakle, 2017. godine potpišete ugovor, a 2023. vas sankcionišu zato što je nešto suprotno Dejtonskom sporazumu. To je nečuveno. Ma, prejako, prejako – rekla je Cvijanovićeva.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube