Naslovna Izdvajamo CVIJANOVIĆ: Važno da SNSD ima dogovor sa HDZ-om

CVIJANOVIĆ: Važno da SNSD ima dogovor sa HDZ-om

0

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ocijenila je da će formiranje Savjeta ministara potrajati, te dodala da se vlast u Sarajevu uvijek sastavlja i da se teško može zamisliti neka progamska koalicija.

 – Imamo tehničku koaliciju od onih koji su dobili izbore – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a, smatra da je važno da SNSD ima dogovor sa HDZ-om BiH, te da će se vidjeti ko će se iskristalisati kao partner iz FBiH.

– Poruka da mi biramo partnera bila je reakcija jer su iz FBiH počeli da poručuju da će praviti vlast bez SNSD-a. Dobili su odgovor – rekla je Cvijanovićeva za Glas Srpske.

Na pitanje da li očekuje pritiske iz EU da se ubrza formiranje vlasti kao uslov za kandidatski status, Cvijanovićeva je rekla da pritisaka iz EU ima i da će ih biti.

– Nisam baš sigurna da je moguće da neko pritišće toliko jako pa da utiče na formiranje vlasti. To treba da se dešava kao rezultat našeg dogovora. Što se EU tiče, oni imaju svoju vizuru – navela je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da će kandidatski status BiH biti dodijeljen svakako.

– Mi ulazimo u jednu fazu kada će ovaj prostor biti potrebniji EU nego u nekom ranijem vremenu. Imamo određene potencijale za kojima sada vapi cijela Evropa, a drugačije nas posmatraju i u bezbjednosnom kontekstu – dodala je Cvijanovićeva.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube