Naslovna Politika Cvijanovićeva uvjerena: Srpska će stabilno proći i kroz ovu svjetsku krizu

Cvijanovićeva uvjerena: Srpska će stabilno proći i kroz ovu svjetsku krizu

0
САРАЈЕВО, 18. ЈУНА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић у паузи презентације "Процјене потреба за санацијом након поплава у БиХ" .
Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je danas da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj funkcioniše stabilno i da je opredijeljena da se u Srpskoj održi funkcionalna i politička, odnosno finansijska i ekonomska stabilnost.

 

Cvijanovićeva je navela da globalna dešavanja ne idu u prilog nijednoj zajednici svijeta, ali je ocijenila da će Srpska sigurno stabilno proći i kroz ovu krizu.

“Kako smo do sada uspješno prolazili kroz svaku krizu koju nismo mi prouzrokovali ali smo se morali boriti sa tim posljedicama, tako ćemo sigurno stabilno proći i kroz ovu krizu”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon sastanka vladajuće koalicije.

Ona je navela da predstoji mnogo izazova i posla za Vladu i Narodnu skupštinu Srpske i da će koalicija izađi zajedno sa određenim rješenjima za ovu bremenitu situaciju.

Cvijanovićeva je istakla da su spremni za predstojeće opšte izbore u BiH.

“Održan je niz sastanaka i oni koji će uslijediti usmjereni su na to da se izađe na izbore i ostvari pobjeda i da ponudimo sve ono što imamo glasačima sa kojima smo prošli kroz mnoga teška vremena i uspjeli da funkcionišemo veoma stabilno”, dodala je Cvijanovićeva.

Što se tiče BiH, kaže Cvijanovićeva, opterećenje predstavlja uzurpacija nadležnosti.

“Ne mogu članovi Centralne izborne komisije BiH uzurpirati nadležnosti parlamentaraca i uređivati stvari koje treba da uređuju ljudi koji su članovi parlamenta. Pored svih tih devijacija koje stalno gledamo u BiH, mi smo za ove izbore spremni i spremni smo da odnesemo izbornu pobjedu”, istakla je Cvijanovićeva.

Današnjem sastanku u Banjaluci prisustvovale su delegacije na čijem čelu su bili domaćin predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, lideri SNSD-a Milorad Dodik, NDP-a Dragan Čavić, Socijalističke partije Petar Đokić, Narodne partije Srpske Darko Banjac, a iz Demosa zamjenik predsjednika Spomenka Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: