Naslovna Najnovije Da li je poskupljenje struje u Srpskoj NEUSTAVNO: Opozicija najavljuje pravnu borbu...

Da li je poskupljenje struje u Srpskoj NEUSTAVNO: Opozicija najavljuje pravnu borbu (FOTO)

0

Opozicija će pokušati pravno da ospori današnje odluke Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske kojima je odobrila poskupljenje struje od 1. januara.

To je za Srpskainfo potvrdio poslanik Liste za pravdu i red u Narodnoj skupštini, Đorđe Vučinić.

Naime, Regulatorna komisija za energetiku danas je odobrila jedinstvenu tarifu tokom cijele godine, odnosno ukidanje ljetnjeg i zimskog obračuna električne energije, zatim je odredila cijenu električne energije po sva tri praga potrošnje (do 500, od 501 do 1.500 i više od 1.500 kilovata), te je odobrila povećanje mrežarine koja se takođe plaća uz potrošenu električnu energiju.

Da li u odluci da postoje tri cijene za istu robu (električnu energiju) ima elemenata neustavnosti?

– Moje je mišljenje da ima. Ići ćemo u tom pravcu. Već nekoliko dana djelujem u tom smislu, konsultovao sam se sa kolegama pravnicima. Cijelu godinu dana smo imali od strane Vlade RS i direktora ERS Luke Petrovića zamajavanje javnosti da neće biti poskupljenja struje. A, evo vidimo da će se novi namet prelomiti preko kičme građane Republike Srpske. To je, prije svega, velika sramota. Svakako da ćemo se boriti protiv toga pravnim putem. Putem Ustavnog suda Republike Srpske – kaže Vučinić.

BONUS VIDEO: 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: