Naslovna Najnovije DA LI KREĆE RAT NA KOSOVU! Albanski mediji navode: Specijalne jedinice kosovske...

DA LI KREĆE RAT NA KOSOVU! Albanski mediji navode: Specijalne jedinice kosovske policije povećaju broj pripadnika

0

Specijalne jedinice kosovske policije navodno su dobile su naređenje da povećaju broj pripadnika na sjeveru KiM, piše „Albenijan post“.

Portal, pozivajući se na nezvanične izvore, navodi da specijalne jedinice moraju biti u pripravnosti za eventualni polazak na sjever, i da će, ukoliko to bude odluka, učiniti iz baze “Belvedere” koja se nalazi u južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Sve ovo dešava se dok gotovo četiri sata bez prekide traje trilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kosovskog premijera Aljbina Kurtija, i posrednika iz EU, šefa diplomatije Žozepa Borelja i izaslanika za dijalog Beogradai Prištine Miroslava Lajčaka.

“Albenijan post” navodi da su se specijalne jedinice na sjeveru KiM do sada rotirale, ali da bi sada mogle skroz da se premjeste.

Takođe, pozivajući se na svoje izvore, portal navodi da je, navodno, primijećeno i približavanje srpske Žandarmerije ka aministrativnoj liniji.

Navodi se i da se ne zna tačno da li je naredba o pomjeranju na sjever povezana sa razgovorima u Briselu, i nemogućnošću da se postigne dogovor.

“Albenijan post” prenosi i navode koje je ranije danas objavio Blic – da u Briselu nije došlo do dogovora jer je Beogradu ponuđeno rješenje koje je ponižavajuće.

– Rješenje koje je ponuđeno trebalo bi da derogira Briselski sporazum što Srbija nije mogla da prihvati. Po svemu sudeći, očekuju nas teški i neizvjesni dani, posebno na sjeveru Kosova i Metohije – rekao je izvor Blica.

Hitan sastanak u Briselu uslijedio je nakon odluke da Priština počne sa naplatom kazni za vozila koja nemaju registarske oznake RKS. To je revoltiralo Srbe sa sjevera KiM koji su u znak protesta napustili kosovske institucije, zahtijevajući povlačenje i ove odluke, ali i formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), koja je dogovorena Briselskim sporazumom iz 2013. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube