Naslovna Politika Da li Nešić i Selak pripremaju teren za vraćanje u ”staro jato”?!

Da li Nešić i Selak pripremaju teren za vraćanje u ”staro jato”?!

0
SPS Gorana Selaka i DNS Nenada Nešića, političke stranke koje su se u predizbornoj kampanji predstavljale kao opozicija vlasti u Republici Srpskoj i otvoreno “flertovale” s dugogodišnjim opozicionarima iz SDS i PDP, danas su mnogo bliže vlastima koje su donedavno žestoko kritikovali i predstavljali se kao njihova alternativa.

Za razliku od lidera DNS, Nenada Nešića, koji je odmah nakon objavljivanja prvih preliminarnih rezultata izbora, a koji su pokazali “potop” njegovog “Trećeg puta” otišao na godišnji odmor, s kojeg se i dalje ne zna kad će se vratiti, lider SPS, Goran Selak, juče se na društvenim mrežama prilično “otkrio” kad je u pitanju budući politički put njegove stranke.

– Srpski narod nikada nije dozvoljavao da mu bilo ko kroji kapu i nameće svoju volju. Uvijek ću čvrsto stajati uz svoj narod i provoditi narodnu volju. Sarajevo nikada neće birati predsjednika Srpske, to mogu činiti samo građani Srpske – napisao je Selak na Tviteru.

Na Selakovu objavu, odnosno otvorenu podršku lideru SNSD Miloradu Dodiku kao pobjedniku kontroverznih izbora za predsjednika Srpske, ekspresno je reagovao lider Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović, navodeći da se predsjednik SPS, prema njegovim riječima, očigledno “vratio na fabrička podešavanja”.

Politički analitičar Velizar Antić za Srpskainfo tvrdi da SPS i DNS, zapravo, nikad nisu ni bili opozicija u pravom smislu te riječi, te da su se navedene političke stranke, kako ističe, u “privremenom opozicionom statusu” našle silom prilika.

– Ni SPS ni DNS nikad ne bi bili opozicija da ih Milorad Dodik svojevremeno nije izbacio iz vlasti. Te dvije stranke nisu u opoziciju otišle svojom voljom, već su se tamo našle zato što ih Dodik i SNSD više nisu htjeli pored sebe. Smatram da je velika greška opozicije bila to što su jedno vrijeme prihvatili Nešića i Selaka u svoje redove, pa su se oni pojavljivali i na nekim opozicionim skupovima zajedno sa čelnicima SDS, PDP i Nebojšom Vukanovićem – kaže Antić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube