Naslovna Najnovije Inspektori oduzeli falsifikovane glasačke listiće

Inspektori oduzeli falsifikovane glasačke listiće

0

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i tužioci Tužilaštva BiH ušli su juče u Glavni centar za brojanje glasova u Zetri zbog sumnje na izborne prevare.

Uviđaj je obavljen prema naredbi Tužilaštva BiH jer je pronađen veći broj falsificiranih listića, o čemu je Centrala izborna komisija obavijestila nadležne pravosudne institucije.

Saznajemo da su po naredbi Tužilaštva pripadnici SIPA-e tražili i izuzeli falsifikovane glasačke listiće, koji će poslužiti kao dokaz u postupku koji se odnosi na izborne prevare.

Centralna izborna komisija (CIK), podsjećamo, juče je prilikom pregledanja glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske pronašla 37 falsifikovanih glasačkih listića.

Dan ranije poslali su prijavu takođe zbog pronađenih 36 falsifikovanih listića. Svi se odnose na glasanje za predsjednika Republike Srpske.

Sada se utvrđuje kako su falsifikovani listići uopšte završili na biračkim mjestima i ko ih je donio. Pronađeni su na glasačkim mjestima u Brčkom, Bratuncu, Šekovićima…

Vjeruje se da je broj falsifikovanih listića mnogo veći. Danas će se CIK ponovo oglasiti.

U glavnom centru danima se ponovo prebrojavaju glasovi za predsjednika Republike Srpske zbog sumnji u brojne neregularnosti.

(Avaz   Foto:Avaz)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube