Naslovna Republika Srpska Da niko više ne pomisli Banjaluku da osvaja tenkovima

Da niko više ne pomisli Banjaluku da osvaja tenkovima

Iako je govor gradonačelnika Banje Luke, Draška Stanivukovića, na jučerašnjoj akademiji prekinut, zbog dolaska delegacije iz Srbije, Stanivuković ga je na kraju ipak održao, te poslao mnogo jakih poruka.

– Na današnji dan prije 76 godina Banja Luka je oslobođena, ali tu nije stala priča o slobodi. Кoliko je važno da sa ponosom i poštovanjem obilježavamo važne datume oslobođenja, toliko je važno da o slobodi pričamo svaki dan – poručio je Stanivuković.

Stanivuković se dotakao prošlosti, ali akcenat stavio na budućnost Banje Luke, te naglasio da je Banja Luka prošla toliko toga da mi sada nemamo luksuz da joj budemo na teretu.

– Dragi moji Banjalučani, dragi gosti, želim nam smo onoliko koliko možemo ispuniti, a siguran sam da možemo sve. Želim nam da ovaj grad živi i promišlja tako da više nikada i niko u Banju Luku ne ulazi da bi je pokoravao i ponižavao; da je niko i nikada ni ne pomisli kako može da je osvaja tenkovima i trikovima, da se zna da se njome ne vlada i ne gazduje, već da joj se služi – ljubavlju, poštenjem, odgovornošću. Želim nam da budemo slobodni, da mislimo samo svojom glavom, osjećamo srcem i da se nikada ne crvenimo zbog svojih postupaka – poručio je Stanivuković.

Stanivuković je, govoreći pred, između ostalih, predsjednikom Srbije, srpskom članom Predsjedništva BiH, kao i predsjednicom Republike Srpske, poručio da ćemo svi mi za Banju Luku biti istorija, ali da će smo neki od nas biti zapisani u istoriju Banje Luke.

 

(Insajder)