Naslovna Najnovije Šarović nakon Komšićeve izjave „Dodik dovršava uvođenje BiH u NATO, doveo nas...

Šarović nakon Komšićeve izjave „Dodik dovršava uvođenje BiH u NATO, doveo nas je u zabludu“

Dokument objavljen iz sjedišta NATO kao i izjava Željka Komšića, dokaz su da je Dodik dovršio uvođenje BiH u NATO, da je Program reformi bio samo farsa u režiji Milorada Dodika i da je Dodik u Narodnu skupštinu RS poturio lažni dokument te tako doveo poslanike i cjelokupnu javnost u zabludu.

Poručio je ovo predsjednik SDS Mirko Šarović.

Šarović u saopštenju tvrdi da “Dodik završava put uvođenja BiH u NATO bez da je o tome ikad išta pitao institucije Republike Srpske i našu javnost”.

– Dodik je započeo uvođenje BiH u NATO još u vremenu kad je bio svježi dašak vjetra na Balkanu, a dovršava ga upravo ovih dana dok pred građanima glumi patriotu – istakao je Šarović.

Tvrdi da “lažna nacionalna politika lidera SNSD danas izlazi na vidjelo i da svakodnevno sve više i više ljudi to prepoznaje i okreće leđa SNSD”.

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, potvrdio je za Federalnu televiziju autentičnost objavljenog dokumenta iz sjedišta NATO da je BiH slanjem Programa reformi zapravo poslala ANP i da se nalazi u MAP.

– Ovo je politička pobjeda svih nas, Bosne i Hercegovine i svih njenih građana. Sada su pred nama reforme koje naša zemlja mora ispunjavati kako bi postala punopravna članica ovog saveza – rekao je Komšić.

On je dodao da je to bilo jasno od samog početka, ali da je ovaj dokument najbolja potvrda onoga o čemu se govorilo, a to je da je BiH poslala ANP tj. Program reformi.

 

(Srpska Info)