Naslovna Najnovije Dačić: Rezolucija o Srebrenici napraviće rasulo

Dačić: Rezolucija o Srebrenici napraviće rasulo

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da će uslijediti rasulo u međunarodnom pravnom poretku kada se prijedlog rezolucije u Srebrenici nađe u Generalnoj skupštini UN s obzirom na to da sve govori da će svaka zemlja pojedinačno da iznosi svoje „genocide“.

Dačić očekuje da će prijedlog rezolucije o Srebrenici u toku sljedeće nedjelje biti dostavljen Generalnoj skupštini UN, ali je dodao da se još ne zna tačno kada će se naći na dnevnom redu.

„Taj tekst koji su navodno menjali uopšte nije menjan, niti je u skadu sa našim očekivanjima“, rekao je Dačić za TV Prva.

On je dodao da ni sponzori ove rezolucije nisu načisto, jer nisu očekivali da će biti takvog otpora, da će neko organizovano raditi na tome da to ne prođe.

„Imamo težak posao, ne ulazimo u kvalifikaciju dela da li je ili nije bio genocid, da ne ispadne da mi opravdavmao zločin. Ovde je reč o principima“, rekao je Dačić.

On je pojasnio da BiH, odnosno njen ambasador, nije imala pravo da to podnese Generalnoj skupštini UN jer Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o tome.

On je napomenuo da je Srbija izložena različitim pritiscima zbog rezolucije i prijem takozvanog Kosova u Savjet Evorpe, a da je meta srpski narod.

Što se tiče prijema samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope, Dačić je ukazao da je za to potreban glas 31 zemlje, istakavši da je tijesno i da, ako Francuska, Njemačka i Italija imaju neke rezerve, onda nema šanse da takozvano Kosovo prođe u Savjet Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: