Naslovna Izdvajamo Dajković za Vijesti Srpske: Vukanović je dobrodošao u Crnu Goru! Napad na...

Dajković za Vijesti Srpske: Vukanović je dobrodošao u Crnu Goru! Napad na njega je čin antisrpske histerije

Politički aktivista iz Crne Gore, Vladislav Dajković za Vijesti Srpske

VIJESTI SRPSKE: KAKVA SU TRENUTNA DEŠAVANJA U CRNOJ GORI?

DAJKOVIĆ: Što se tiče dešavanja u Crnoj Gori, danas je sve pod kontrolom, sve je mirno. Sve ono čemu smo svjedočili tokom posljednih dana se završilo, tako da se život nastavio normalnim tokom.

VIJESTI SRPSKE: KAKO KOMENTARIŠETE HAPŠENJE VELJOVIĆA?

DAJKOVIĆ:  Njemu je trenutno određeno zadržavanje do 72h i danas će biti priveden kod istražnog sudije koji će donijeti odluku da li će mu pritvor biti produžen do 30 dana i da li će biti poslat u Spuž.

Ja smatram da je Veselin Veljović davno trebao da završi u zatvoru, još prije mjesec dana kada je najavio da će doći na proteste i kada je pozvao policajce da bace oružje, uniforme, štitove i da se pridruže Milu Djukanoviću. Vjerujte da je tada Veselin Veljović uhapšen, ništa se od ovoga ne bih desilo.

VIJESTI SRPSKE: DA LI STE ČULI DA JE NA CETINJU NAPADNUT NEBOJŠA VUKANOVIĆ, NARODNI POSLANIK IZ REPUBLIKE SRPSKE OD STRANE KOMITA?

DAJKOVIĆ: Čuo sam da je napadnut gospodin Nebojša Vukanović od strane komita na Cetinju, ali nisam dobio više informacija. Pokušao sam pozvati gospodina Vukanovića, ali nisam ga dobio.

To vam samo govori koliko je snažna ta antisrpska histerija u Crnoj Gori, ali svi ljudi iz Republike Srpske, Srbije i cijelog regiona treba da znaju da su Srbi u Crnoj Gori itekako dobrodošli.

 

VIJESTI SRPSKE: DA LI MISLITE DA MILO DJUKANOVIĆ STOJI IZA SVIH NEREDA KOJI SU NAPRAVLJENI NA CETINJU?

DAJKOVIĆ: Apsolutno mislim da Milo Djukanović stoji iza svih protesta i mislim da nema pravde a ni sreće u Crnoj Gori, dok god je taj čovjek na slobodi.

VIJESTI SRPSKE: DA LI JE OVO PODVIG PREMIJERA ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA KAKO PIŠU POJEDINI CRNOGORSKI PORTALI?

DAJKOVIĆ: Nije to samo podvig Zdravka Krivokapića.

To je podvig svih nas koji se nismo dali i koji nismo odustali od ustoličenja Mitropolita Joanikija.

VIJESTI SRPSKE: DA LI ČETE SE KANDIDOVATI ZA GRADONAČELNIKA PODGORICE?

DAJKOVIĆ: Još sam u fazi razmišljanja. Odluku ču donijeti naravno nakon konsultacija sa svojim timom, sa mojim političkim partnerima, prijateljima. U svakom slučaju sam spreman da se borim za svoj rodni grad.

VIJESTI SRPSKE: VIDJELI SMO DA STE SE OŽENILI, UPLOVILI STE U NAJLJEPŠU LUKU LJUBAVI. ISPRED PORTALA VIJESTI SRPSKE, ŽELIMO VAM PUNO LJUBAVI I SREĆE SA VAŠOM LJEPŠOM POLOVINOM. ŽELIMO VAM PUNO SRBČIĆA.

DAJKOVIĆ: Želim da Vam se zahvalim na divnim čestitkama,mnogo mi znače naročito kada dolaze iz moje bratske Republike Srpske.

(Nikolina Cerovina/ Vijesti Srpske.)