Naslovna Najnovije DAN NAKON IZBORNOG PORAZA U BANJALUCI Amidžić potpisao ugovor sa prevoznicima u...

DAN NAKON IZBORNOG PORAZA U BANJALUCI Amidžić potpisao ugovor sa prevoznicima u 7 ujutro!?

0

Srđan Amidžić kao zamjenik taašnjeg gradonačelnika Radojičića potpisao ugovor sa prevoznicim samo dan nakon izbornog poraza u Banjaluci!

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na današnjoj konferenciji za medije ispred zgrada u kojoj se nalazi centrala SNSD-a rekao da je Srđan Amidžić kao zamjenik taašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića potpisao ugovor sa prevoznicima 16.novembra u 7 ujutro, samo dan nakon izbornog poraza u Banjaluci kada je upravo Stanivuković pobijedio Radojičića!

– Amidžić potpisuje 16.novembra u 7 ujutro, a podsjećam da su izbori na kojima su oni izgubili bili samo dan ranije, 15.novembra! Oni su faktički u tehničkom mandatu, nakon izbora, potpisali sporni ugovor. Potpisali su ugovor dva mjeseca prije nego što su smjeli da otvore ponudu – naglašava gradonačelnik.

Svemu tome, naglašava Stanivuković, prethodio je javni poziv koji je raspisan 31.7. 2020. u kojem stoji da se dokumentacija može otvoriti tek 31.decembra 2020.godine, a otvorena je 15.septembra, u sred izborne kampanje!

– Međutim, to se ne dešava, nego otvaraju ovaj javni poziv, mimo navedenog, u sred kampanje, 15.septembra. Ali uopšte ne žele da potpišu ugovor naredna dva mjeseca.

Gradonačelnik pita i kako to da se baš Srđan Amidžić onda prije nekoliko dana odvažio i vozao sa ostalim visokim gradskim zvaničnicima SNSD-a autobusom, navodno želeći da naglasi visoku cijenu karata u javnom prevozu.

– On koji je potpisao sporni ugovor, on koji je otvorio javni poziv prije nego što je to smio? Predsjedniku ove komisije Nikoli Aleksiću zbog ovoga ide krivična prijava, kao i protiv Amidžića. U samom pozivu iza kojeg stoji Amidžić stoji da prosječna starost autobusa prevoznika koji se javljaju na poziv može biti 15,5 godina što je skandalozno – istakao je gradonačelnik i dodao da ovaj ugovor ipak nije potpisao Igor Radojičić, prethodni gradonačelnik, koji je tada bio bolestan  zbog virusa korona, nego upravo Amidžić.

– Postaviću i retoričko pitanje, da li je normalno da neko 16.novembra, a veče prije toga je izgubio na izborima, ustane u 7 ujutro i ode na posao i potpiše ugovor sa prevoznicima, a sve tom dok mu je gradonačelnik Radojičić bolestan, ima koronu i u izolaciji je. Amidžić je svašta radio, a pogotovo prema Radojičiću, a mislim da to on sada i zna, vidim da sad Amidžić oblijeta oko Đajića i traži nove prijatelje – rekao je gradonačelnik Banjaluke.