Naslovna Najnovije Stari SNSD recept: Kupovinom do skupštinske većine

Stari SNSD recept: Kupovinom do skupštinske većine

0

Na 12. redovnoj sjednici Skupštine opštine Šipovo, zahvaljujući odbornicima Zlatku Keleču i Brani Milovcu, formirana je nova skupštinska većina, čime je SNSD povratio kontrolu nad ovom malom, ali zbog prirodnih bogatstava, za SNSD, itekako značajnom opštinom.

Dva odbornika Skupštine opštine Šipovo promijenila su stranu i stala uz načelnika opštine Milana Kovača, čime je formirana nova skupštinska većina predvođena SNSD-om.

Bivši predsjednik Skupštine opštine, koji je otvoreno progovorio o kriminalu lokalnog SNSD-a, a zatim izbačen iz stranke i smijenjen sa funkcije predsjednika Skupštine, odbornike optužuje za korupciju.

Na 12. redovnoj sjednici Skupštine opštine Šipovo, zahvaljujući odbornicima Zlatku Keleču i Brani Milovcu, formirana je nova skupštinska većina, čime je SNSD povratio kontrolu nad ovom malom, ali zbog prirodnih bogatstava, za SNSD, itekako značajnom opštinom.

“Najtragičnije i politički najgore je što su kesu napunjenu krađom trupaca i drvnih sortimenata iz Šumskog gazdinstva odriješili i sa tim istim parama kupili odbornike, one odbornike koje je narod birao sa istim tim parama koje su otete od naroda Šipova.

Dobar dio odbornika nije pokazao odgovornost prema svojim biračima i prodao se, nažalost, jednokratno. Narod ih je birao, da budu dosljedni i kada je dobro i kada je loše. Ja sam imao najbolju poziciju i 1253 glasa.

Mogao sam sav ovaj mandat da uživam, ali mene moji glasovi obavezuju da budem moralan i odgovoran prema ljudima koji su me birali”, kaže Milan Plavšić, bivši predsjednik SO Šipovo.

Odbornici koji su se odmetnuli, od naizgled čvrste ruke SNSD-a i usprotivili samovolji lokalnih moćnika, kažu da će svoju borbu nastaviti, sve dok velika prirodna bogatstva – šume i vode, ne vrate narodu Šipova.

„Ja sam na prethodnoj sjednici smijenjen sa mjesta potpredsjednika isključivo što nisam htio pristati na neke stvari koje nisu istina i koje nisu u interesu naroda Šipova. Obično se kaže da se političari bore za fotelje, a ja sam dokazao da mi je preči interes naroda nego fotelja potpredsjednika Skupštine.

Znam da je narod Šipova na našoj strani, njima nek je sretno. Ovdje su se pokazali odbornici, poput Zlatka Keleča, koji se prodao za fotelju, da bi bio predsjednik Skupštine, a čitavo vrijeme je bio sa nama. Ja na to ne pristajem“, poručuje Željko Šušnjar, bivši potpredsjednik SO Šipovo.

Plavšić je jedan od rijetkih koji je smogao hrabrosti i javno progovorio o kriminalu u Šumskom gazdinstvu „Gorica“ i načinu na koji načelnik Šipova, Milan Kovač, preko svog sestrića, Sime Zečevića, izvlači ogromne količine novca iz šumskog bogatstva, dok drugi drvoprerađivači od Šumskog gazdinstva ne dobijaju ni osnovnu sirovinu za rad.

(BN  Foto:BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube