Naslovna Region Danas Markovdanska litija, Predvodiće je Mitropolit Crnogorsko-primorski Joanikije

Danas Markovdanska litija, Predvodiće je Mitropolit Crnogorsko-primorski Joanikije

0

Crkveno-narodna manifestacija Dani Svetog Marka u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske, završava se u subotu i nedjelju svečanostima ispred crkve Svetog Đorđa i ulicama grada Podgorice.

“U subotu se pred crkvom Svetog Đorđa obavio pomen za sve sahranjene na starom podgoričkom groblju, sve postradale u brojnim bombardovanjima Podgorice, kao i za sve ktitore, obnovitelje i sveštenoslužitelje ove najstarije do danas aktivne podgoričke crkve. U subotu veče se u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja održala duhovna akademija pod nazivom ‘Golgota i Vaskrs Podgorice’, sa početkom u 19 časova”, kazao je arhijerejski namjesnik podgoričko – kolašinski, otac Gojko Perović.

“U nedjelju, na dan gradske slave Svetog apostola i jevanđelista Marka, biće služena praznična liturgija sa početkom u 8 časova u svim podgoričkim hramovima, a u 18 sati pred crkvom Svetog Đorđa kreće Markovdanska litija, na 30.godišnji jubilej od njenog obnavljanja 1992. godine. Litija će proći ulicama Podgorice a predvodiće je Mitropolit Crnogorsko- primorski Joanikije sa sveštenstvom. Na čelu povorke biće nošene mošti Svetog starca Simeona Dajbabskog”, saopštio je otac Gojko.

Mitropolija crnogorsko – primorska poziva sve vjernike i sve ljude dobre volje da se pridruže ovim duhovnim narodnim sabranjima.

 

(IN4S)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: