Naslovna Region Danijela Štajnfeld policiji otkrila identitet silovatelja, mediji tvrde da je u pitanju...

Danijela Štajnfeld policiji otkrila identitet silovatelja, mediji tvrde da je u pitanju Branislav Lečić

BEOGRAD – Glumica Danijela Štajnfeld je na saslušanju u policiji, u prisustvu zamjenika Višeg javnog tužioca, optužila B.L. da ju je silovao prije nekoliko godina, a mediji u Srbiji tvrde da je u pitanju poznati glumac i opozicioni političar Branislav Lečić.

-U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela. Kao učinioca je navela B.L. – rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Ivana Rakočević, navodeći da su dalje provjere u toku i da se radi na prikupljanju dokaza.

B.L. bi takođe trebalo da bude pozvan na saslušanje, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv njega u vezi sa ovim slučajem.

Za krivično djelo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dvije ili pet godina zatvora, a maksimalne predviđene kazne su 10, 12 i 15 godina zatvora.

Glumica je u avgustu prošle godine u medijima ispričala da ju je silovao „moćnik iz filmske industrije“, prije četiri i po godine, nakon čega se odselila u Ameriku.

-Ne mogu da imam komentar na jednu tako osetljivu temu, dok iz Tužilastva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na belo da me je optužila za takvu stvar – rekao je za Nova.rs glumac Branislav Lečić.

 

 

(Glas Srpske)