Naslovna Izdvajamo DARKO BERJAN: Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo postoje da bi Srbi mogli...

DARKO BERJAN: Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo postoje da bi Srbi mogli opstati

0

Mnogi gaje iluziju o multietičnosti Sarajeva, ali mi Ilidžanci smo tu multietičnost osjetili na svojoj koži još devedesetih godina, više nego iko. Zato je danas Istočna Ilidža bedem koji brani srpski narod i prva linija odbrane.

Tužan sam zbog dešavanja na Ilidži u kojoj su djeca vrijeđala srpsku djecu, a roditelji te iste djece zamalo platili glavom. Ponašanje djece sinoć je direktna posledica njihovog vaspitanja.

Nedavno smo imali uništene automobile sa registracijamaiz Republike Srbije, sada napad na djecu i roditelje. Pitam se šta je sljedeće i da li mi iz Republike Srpske, mislim na institucije, možemo garantovati našem narodu bezbjednost u Sarajevu? Ili jednostavno, zašto?

Srbi su samo sigurni u Republici Srpskoj. Zato su sarajevski Srbi napravili Istočno Sarajevo i Ilidžanci Istočnu Ilidžu.

Da li će se zvaničnici Sarajeva i BiH sjetiti da na neki od institucionalnih načina progovori o ovome, da ponudi rješenje ili bar prijedloge rješenja? Ne vjerujem, jer od silnih „demokratskih“ političkih opcija zvaničnog Sarajeva i od raznih NVO reakcija na ovaj događaj je, bar do sada – muk.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube