Naslovna Najnovije Darko Elez izručen BiH: Helikopteri iz Srbije sletjeli u Sarajevo

Darko Elez izručen BiH: Helikopteri iz Srbije sletjeli u Sarajevo

0
Foto: Avaz

Dušan Tomić, advokat Darka Eleza kaže da je njegov branjenik izručen Bosni i Hercegovini te da je upravo krenuo prema Sarajevu gdje Elez treba da da izjavu.

„Imam informaciju da je Darko iručen. Biće saslušan na okolnosti sumnjičenja dva ubistva koje je MUP Republike Srpske dostavio Tužilšatvu BiH“, rekao je Tomić dodajući da se Elezu ne može suditi za „Lutku“ jer je Ministarstvo pravde Srbije zauzelo stav da mu se može suditi samo za djela počinjena nakon potpisivanja bilateralnog sporazuma, a to je znatno poslije događaja iz Lutke.

On dodaje da nema informacija da li je Elezu pozlilo kako su prenijeli pojedini mediji, a zbog čega još uvijek nije stigao u BiH.

Apelacioni sud u Beogradu je, podsjetimo, polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih djela.

Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih djela izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Tim rješenjem je odbijen dio molbe BiH za izručenje Eleza povodom drugog niza krivičnih djela izvršenih od 2005. do 2009. godine, jer tada nije bio na snazi Ugovor o izručenju između Srbije i BiH.

Elez je, podsjetimo, bio u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. godine na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela. Mediji ga u Srbiji pominju kao saradnika nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.

Inače, prema pisanju medija, Eleza terete za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici, pišu Nezavisne novine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: