Naslovna Izdvajamo Darko Elez navodno imao listu za odstrijel

Darko Elez navodno imao listu za odstrijel

0

Darko Elez (40), koji je uhapšen u ponedeljak u Beogradu po poternici iz BiH zbog više krivičnih dela, među kojima su i dva ubistva u Sarajevu, i u Srbiji se dovodi u vezu s likvidacijama koje su se dogodile u poslednje dve godine, a koje još nisu rasvetljene! Navodno imao je listu smrti na kojoj su bili političari, biznismeni i škaljarci!

Vođa jedne od najopasnijih kriminalnih grupa u regionu, koji je navodno postao blizak kavačkom klanu, prema operativnim informacijama, dovodi se u vezu s više ubistava u Beogradu i Bosni.

Darko Elez (40), koji je uhapšen u ponedeljak u Beogradu po poternici iz BiH zbog više krivičnih dela, među kojima su i dva ubistva u Sarajevu, i u Srbiji se dovodi u vezu s likvidacijama koje su se dogodile u poslednje dve godine, a koje još nisu rasvetljene!

Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji sumnjaju da je Elez umešan u više zločina, među kojima su i ubistva beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, ali i Siniše Milića, šefa obezbeđenja Filipa Koraća, kao i Aleksandra Šarca i Bojana Mirkovića.

Sagovornik Kurira podseća da su svi likvidirani na neki način povezani sa škaljarskim klanom, odnosno Lukom Bojovićem, koji je navodno u dobrim odnosima sa „škaljarcima“.

– Ime Darka Eleza dovodi se u vezu sa dvadesetak likvidacija u regionu, ali i inostranstvu. Operativne informacije ukazuju da se on u poslednjih godinu dana povezao s novom kriminalnom grupom iz Beograda, poznatom po brutalnosti, otmicama i ubistvima, a koja je oslonjena na kavački klan. Sumnja se da Elez nije direktno učestvovao u ubistvima, već da je pružao logistiku i pomagao izvršiocima posle zločina da se sklone – otkriva izvor i dodaje:

– Poslednje ubistvo koje se dovodi u vezu sa Elezovom grupom navodno je ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu. Prema operativnim saznanjima, izvršioci ubistva imali su logističku pomoć Elezove grupe, koja je trebalo da im pomogne da pređu Drinu.

Inače, kriminalna grupa čiji je Elez, kako se sumnja, bio organizator, godinama je poznata po razbojništvima, oružanim pljačkama, trgovini drogom i likvidacijama. Izvor podseća da je kod Eleza još 2009, prilikom hapšenja u Srbiji, nađen spisak za odstrel.

– Na tom spisku tada je navodno bilo 10 osoba, funkcionera policije, suparnika, ali i biznismena. Većina njih bila je iz Bosne – kaže sagovornik i objašnjava da je posle otkrivanja spiska smrti Elez proveo devet godina iza rešetaka, u zatvoru Sremska Mitrovica.

– Sudeći po dešavanjima i pregrupisavanju u podzemlju, taj spisak je u međuvremenu verovatno produžen. Stvoreni su novi klanovi, neki su ojačali, a Elezova grupa se povezala i s novim klanovima i, prema saznanjima iz istrage, nastavila da vrši najteža krivična dela i u Srbiji i u regionu – zaključuje izvor.

Veza s „nasmejanim ubicom“

ELEZ I ČABA DER ZDRUŽILI SE U ZATVORU

Izvor Kurira otkriva da je, tokom boravka u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, Elez uspeo da održi odlične kontakte u podzemlju sa obe strane Drine, ali i da je iza rešetaka upoznao jednog od najpoznatijih plaćenih ubica u regionu – Čabu Dera, koji je dobio nadimak „nasmejani ubica“.

– I Der i Elez su iz Sremske Mitrovice izašli 2017. i sumnja se da je Der preko Eleza dobijao zadatke da likvidira određene ljude, među kojima je i Aleksandar Šarac, navodno blizak škaljarskom klanu.

Ministar policije

ELEZ SARAĐIVAO S „KAVČANIMA“

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je juče da se hapšenjem Darka Eleza ne završava obračun sa kriminalom, kao i da u Srbiji nema zaštićenih. On je objasnio da je policija duže vreme pratila Elezovo kretanje i da je uhapšen čim je stigla naredba Višeg suda u Beogradu. On je potvrdio i da je Elez čovek koji je osumnjičen za najteža krivična dela – ubistva, reket, iznude, narko-trafiking, kao i da je sarađivao s pripadnicima kavačkog klana.

– Brojna krivična dela koja su pripadnici kavačkog klana činili u Srbiji rađena su uz saglasnost i aktivnu pomoć Darka Eleza – rekao je ministar.

(Kurir)