Naslovna Najnovije Davidović: Spreman sam da vratim novac gradu, ako oni meni vrate zemljište

Davidović: Spreman sam da vratim novac gradu, ako oni meni vrate zemljište

0

Đorđe Davidović, vlasnik preduzeća „Ekvator“, kazao je za „Nezavisne“ da je spreman da isplati dva miliona KM gradu Banjaluka.

„Spreman sam da vratim novac gradu, ali da oni meni vrate zemljište na Starčevici i da uklone kotlovnicu koju su napravili na njoj“, kaže Davidović.

S tim u vezi ističe da će u tom slučaju 5.000 građana ostati bez grijanja.

„Ja to ne želim, a ako gradonačelnik to želi, neka ukloni kotlovnicu i sve što ima na mojoj zemlji, a ja ću mu vratiti novčana sredstva koja sam uredno dobio sudskom presudom“, kazao je Davidović.

Prethodno je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke izjavio da je „Viši privredni sud u Banjaluci potvrdio da je sa računa grada nezakonito skinuto dva miliona KM u korist preduzeća „Ekvator“, te je u vezi s tim najavio dalje pritiske da se novac gradu i isplati.

Govoreći o slučaju „Ekvator“, podsjetio je da je grad ostao bez novca spornom cesijom kojom je direktor preduzeća Đorđe Davidović prebacio novac sa firme „Ekvator“ na firmu „Banigo građenje“.

„Gradu ovaj novac zakonski pripada, stoga ćemo se boriti svakodnevno da se gradu i vrati, da li u formi dva miliona KM ili u obliku imovine“, kazao je Stanivuković.

Podsjećamo da je riječ o slučaju koji se vodio zbog vlasništva nad zemljištem na kojem je izgrađena rejonska kotlovnica na Starčevici. Grad od marta 2022. godine preduzima pravne radnje u ovom slučaju, po čijoj je tužbi iz 2018. godine – odlukom suda sa računa grada povučeno 2.030.169 KM. .

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube