23.7 C
Banja Luka

Davor Dragičević u Banjaluci: Naredne godine samostalno izlazimo na izbore

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, najavio je u Banjaluci da će „Pokret Pravde“ iduće godine na čelu sa Ozrenom Perduvom samostalno izaći na opšte izbore.

 

Okolnosti su se promijenile. Nije više decembar 2018. godine, sada je vrijeme na našj strani. Uskoro očekujem konkretne rezultate Tužilaštva BiH sa ciljem procesuiranja otmičara, nalogodavaca i ubica mog sina. Rješenjem ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića pravosudni sistem će konačeno da profunkcioniše i da se vrati vladavina prava. Sada je sve na institucijama„, rekao je Dragičević.

On je rekao da je sa advokatom Ifetom Feragetom bio na sastanku sa vršiocem dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milankom Kajganićem i postupajućom tužiteljkom Ozrenkom Nešković. Najavio je da će 4. novembra u Banjaluci prisustvovati ročištu u vezi nestanka donjeg veša ubijenog Davida Dragičevića.

Postupajuća tužiteljka Tužilaštva BiH Ozrenka Nešković dala nam je prećutnu saglasnost da bi to suđenje trebalo prekinuti. Kao legalista očekujem da se otkriju imena ko stoji iza organizovanog ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića„, rekao je Davor Dragičević.

Na pitanje novinara da li će se ponovo pojaviti na Trgu Krajine u Banjaluci, Dragičević je odgovorio „ako bude primoran“.

Za sada nemam u planu, ali ako bude potrebe pojaviću se. Kakav će to biti skup to ne zna niko„, istakao je Dragičević.

Advokat Ifet Feraget rekao je da očekuje da ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića moraju biti rasvijetljena u skladu sa zakonom.

Ono što BiH nedostaje jeste utvrđivanje odgovornosti za konkretne propuste tužilaca. Ukoliko budemo apelovali na savjest tužilaca da rade u skladu sa zakonom, onda praktično dajemo potvrdu da mi nemamo tužioce. Dakle, podrazumijeva se da tužioci imaju visoki moralni ugled i da rade isključivo u skladu sa zakonom„, rekao je Feraget.

On je potvrdio da je na sastanku u Tužilaštvu BiH postupajući tužilac Ozrenka Nešković sugerisala Davoru Dragičeviću da suđenje u vezi nestanka donjeg veša ubijenog Davida Dragičevića treba prekinuti.

Feraget je pojasnio šta to konkretno znači:

U situaciji kada je Tužilaštvo BiH preuzelo predmet Davida Dragičevića parlaleno se u Banjaluci vodi postupak onih tužilaca koji bi trebali biti obuhvaćeni istragom. Dakle, to nije prirodno i nije u skladu sa zakonom. Takođe, taj postupak bi vrlo lako mogao rezultirati i oslobađajućom presudom zato što onaj ko vodi taj postupak, a koji treba i sam biti procesuiran, ima interes da taj postupak bude okončan oslobađajućom presudom. Konačno, treća posljedica jeste ta da ukoliko ljudi koji budu oslobođeni, više im se ne može suditi„, istakao je on.

Osim Davora Dragičevića i advokata Ifeta Ferageta medijima su se obratile Sofija Grmuša i Merlina Ivić, tj. predsjednica, odnosno potpredsjednica udruženja građana „Put pravde“.

Kao što smo ranije objavili, Davor Dragičević doputovao je u Banjaluku gdje učestvuje na međunarodnoj konferenciji „Antikorupcijska kampanja i podizanje svijesti javnosti o radu Tužilaštva u Republici Srpskoj“.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here