Naslovna Najnovije DEBAKL Đukanovića: DPS poražen na lokalnim izborima u Crnoj Gori

DEBAKL Đukanovića: DPS poražen na lokalnim izborima u Crnoj Gori

0
Koalicija “Svi za naš grad” koju predvodi DPS Mila Đukanovića osvojila je najviše glasova na izborima u Podgorici, ali većinu imaju stranke koje su pobijedile na parlamentatnim izborima 2020. godine, pokazuju podaci Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu 59 odsto obrađenih biračkih mjesta.

Na sajtu CDT-a objavljeno je da je koaliciji “Svi za naš grad” aktuelnog gradonačelnika iz DPS-a Ivana Vukovića osvojila 40 odsto glasova, “Evropa sad” 21 odsto, a kolicija za “Budućnost Podgorice” 17,7 odsto.

Koaliciju “Idemo ljudi” podržalo je 10,6 odsto građana, a URA i Civis imaju šest odsto.

U Budvi je, prema podacima CDT-a, Demokratski front na čelu sa predsjednikom opštine Milom Božovićem ostvario apsolutnu pobjedu i nije im potreban koalicioni partner kako bi vršili vlast u prijestonici turizma.

DF je osvojio 18 mandata, dok je drugoplasirana Demokratska partija socijalista sa samo devet mandata.

Lista Demokratska Crna Gora-Demos osvojila je četiri mandata, dok su Socijalističa narodna partija i Građanski pokret URA osvojile po jedan mandat.

Na lokalnim izborima u Zeti, prema podacima sa više od dvije trećine obrađenih uzoraka, Demokratski front i Demokratska Crna Gora osvojile su apsolutnu većinu, saopštili predstavnici ovih političkih subjekata.

DF je osvojio oko 40 odsto, Demokrate oko 20 odsto, a DPS oko 25 odsto glasova, prenosi Srna.

Prema pouzdanim podacima, na preko 50 odsto prebrojanih glasova, DPS ubjedljivo je poražena i izgubila je vlast u Pljevljama i u Kolašinu.

U Pljevljima je Demokratski font osvojio 36 odsto glasova, dok su Demokrate i DPS na 22 odsto, a lista Evropa sad na 12 odsto glasova.

Podsjetimo, današnje glasanje je najveći test povjerenja građana u političke stranke nakon parlamentarnih izbora 2020. godine kada je promijenjena vlast u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube