Naslovna Politika Denis Esada Šulić održao predavanje učenicima u Doboju

Denis Esada Šulić održao predavanje učenicima u Doboju

0

Umjesto preko puta svojih kolega, narodnih poslanika Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine, stao je ispred učenika završnih razreda šest dobojskih srednjih škola i održao čas o funkcionisanju najvišeg zakonodavnog tijela u RS.

Na naše pitanje šta je teže, Šulić odgovara:

„Sigurno da je i jedna i druga vrsta izazovna u svom domenu. Naravno, kada su sjednice NS RS tu je puno kamera, puno medija, puno medijskog pritiska, ali sigurno da su ovdje ipak puno iskrenije oči uperene. Sigurno je lijep osjećaj vratiti se u srednju školu, ja sam završio gimnaziju u svom rodnom gradu, u Gradišci. Lijepe su uspomene ipak iz tih srednjoškolskih dana, prve ljubavi, prve simpatije su vezane upravo za srednju školu“, iskren je Šulić te je srednjoškolcima poručio da ne preskaču nijednu stepenicu u svom političkom razvoju.

Šulić je čas za učenike održao na poziv Ekonomske škole, čiji su maturanti nedavno boravili u Narodnoj skupštini RS.

„U goste su nam došli predstavnici svih šest srednjih škola koji nisu imali priliku da budu u Banjaluci 4. marta, ali evo došao nam je u goste Denis i on će isto predavanje koje je održao u Banjaluci održati za učenike. Tu su uglavnom treći i četvrti razredi, znači djeca koja prosto mogu da razumiju tu tematiku“, izjavila je Tijana Vasiljević Stokić, direktorka škole.

Maja Marjanović, učenica Saobraćajne i elektro škole pažljivo je slušala predavanje, dok nam je Milena Kenjić, maturantkinja Ekonomske škole, ispričala šta je naučila na času u Banjaluci.

„Mislim da srednjoškolci ne znaju dovoljno o tome i mislim da bi trebalo da se obrazujemo, kao mladi ljudi da učestvujemo u radu Narodne skupštine“, smatra Marjanovićeva.

„Prvenstveno vidjela sam kako izgleda uživo, onda naučila sam kako funkcionišu organi u takvoj ustanovi“, navela je Kenjićeva te dodala da bi se mogla zamisliti jednog dana u poslaničkim klupama.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube