Naslovna Politika Denis Šulić: Sankcije ne pokazuju snagu već slabost američke administracije

Denis Šulić: Sankcije ne pokazuju snagu već slabost američke administracije

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je Srni da sankcije koje su SAD uvele Miloradu Dodiku ne pokazuju snagu već slabost te države.

„Čini mi se da su ove sankcije izraz slabosti administracije SAD koja se svojom neprincipijelnom politikom u BiH dovela u situaciju u kojoj sa jedne strane stoje SAD koje štite pravno nasilje, a sa druge Milorad Dodik na čijoj strani je narod, istina, pravo i pravda. U takvoj borbi SAD mogu samo posezati za argumentima sile kao što su sankcije, jer argumenti istine nisu na njihovoj strani“, istakao je Šulić.

On je naglasio da je priča o borbi protiv korupcije samo pokriće za pritiske ove vrste.

„Svima je jasno da je Milorad Dodik problem zbog toga što se u borbi za Republiku Srpsku našao na suprotnoj strani u odnosu na, prije svega, lokalne predstavnike američke administracije u BiH jer se predsjednik Dodik zalaže za Dejton kakav je potpisan, a saveznici tih predstavnika SAD za Dejton kakav samo postoji u njihovim glavama i u kojima nema Republike Srpske“, naglasio je Šulić.

Potpredsjednik Narodne skupštine je dodao da je zanimljivo kako iste sintagme u svojim javnim nastupima koriste predstavnici američke administracije i predstavnici opozicionih strana iz Republike Srpske.

„Iz naše skore prošlosti znamo da je propaganda oružje koje se prvo koristi u obračunu sa Republikom Sprskom i da je vrlo bitno da se u toj borbi javnost ‘zatrpa’ izrazima koji su strateški odabrani za satanizaciju nekoga. Zbog toga mi je zanimljivo da kada gledate nastupe Gabrijela Eskobara i predstavnika opozicije iz Republike Srpske možete čuti iste riječi i rečenice“, istakao je Šulić.

Šulić je naglasio da će dani koji su pred nama pokazati punu snagu i narodno jedistvo Republike Srpske okupljene oko Dana Republike Srpske.

„I ovaj put odabrali su pogrešan trenutak za napad na predsjednika Dodika, jer u periodu kada obilježavamo Dan Republike ne postoji pritisak pod kojim bi popustili u provođenju naše politike jačanja Srpske. Republika Srpska obilježava 30 godina postojanja, a ja pozivam građane da u knjigama iz istorije pogledaju koliko godina su trajale države na našim prostorima u 20. vijeku i vidjeće koliko i ova godišnjica potvrđuje snagu Srpske, koja obilježava svojih prvih 30 godina u vječnom trajanju koje joj predstoji“, zaključio je Šulić.