Naslovna BIH Denis Šulić smanjo cijenu Trivas paštete: 95 grama košta samo 0.58 KM

Denis Šulić smanjo cijenu Trivas paštete: 95 grama košta samo 0.58 KM

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas Srni da odgovorni proizvođači u Srpskoj snižavaju cijene prehrambenih i hemijskih proizvoda koji će biti jeftiniji i do gotovo četiri KM nego sada.

– Kompot od šljive bez koštice ove kompanije od 720 mililitara koštaće 1,71 KM, a ranija cijena je 2,19 KM. Kompot od šljive sa košticom od 420 mililitra koštaće 5,84 KM, a ranija cijena je 7,49 KM. Tu je i džem od kajsije od 720 mililitara, čija će cijena biti 2,85 KM, a koštao je 3,65 KM – naglasio je Šulić.

Prema njegovim riječima, džem od šljive “Save Semberija” od 720 mililitara koštaće 2,28 KM, a ranija cijena je 2,92 KM, dok će cijena miješane marmelade iste zapremine iznositi 2,45 KM, a ranije je bila 3,14 KM.

– Posebna salama od 350 grama kompanije “ZP komerc” iz Bijeljine koštaće 1,4 KM sa PDV-om, a tirolska salama iste gramaže 2,15 KM sa PDV-om. Pavlaka mljekare “Dule” iz Bijeljine od 13 odsto mliječne masti i 180 grama koštaće 70 feninga bez PDV – rekao je resorni ministar.

On je naveo da će trgovine sa jeftinijim proizvodima biti “Zoki komerc”, “Onogošt”, “Tržnica” iz Banjaluke, “Đurić”, “Košuta”, “Frukta trejd”, “Centrum trejd”, “Market Tea”, “Diona”, “Zvorničanka”, “Pauer”, “Tropik”, te “Bingo”, “Robot” i “Ineks”.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je 18. septembra da je planirano da proizvodi po sniženim cijenama građanima budu dostupni već početkom narednog mjeseca.

Šulić je tada na sastanku sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača naveo da će građanima proizvodi biti dostupni uz značajno nižu maržu, čak i od nula odsto, koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja od proizvođača, preko distributera, do krajnjih trgovaca.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube