Naslovna Crna Hronika Desetogodišnjakinja dobro nakon napada šarplaninca

Desetogodišnjakinja dobro nakon napada šarplaninca

0

Desetogodišnja T.P., sa Cetinja, koju je u prošli petak napao šarplaninac dok je šetala psa, uprkos ujedima na ruci, leđima i butini ali i pretrpljenog straha, osjeća se dobro i prepisani su joj antibiotici.

Radio Cetinje saznaje da je nakon sprovedene istrage, cetinjska policija utvrdila ko je vlasnik šarplaninca, prikupljeni su potrebni dokazi i predmet je proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju.

Radio Cetinje saznaje i da su radnici koji rade na trasi Mojkovačke ulice kod naselja „Gipos“ priskočili u pomoć djevojčici i uspjeli da otjeraju psa.

T.P. je nakon napada primljena u cetinjsku Bolnicu gdje joj je ukazana pomoć i data doza antitetanusa, a potom je upućena u Institut za javno zdravlje gdje je pregledao epidemiolog.

Zakon o zaštiti dobrobiti životinja u članu 51 kaže da će se „novčanom kaznom od dvadesetostrukog do dvjestastrukog iznosa najniže cijene rada u Crnoj Gori kazniti se za prekršaj pravno lice i preduzetnik kojine spriječi životinju da ugrozi život, bezbjednost ili imovinu drugog lica, odnosno život i bezbjednost druge životinje.“