Naslovna Najnovije Detalji hapšenja poznatog MMA borca: Stojnić osumnjičen za navođenje na međunarodnu prostituciju

Detalji hapšenja poznatog MMA borca: Stojnić osumnjičen za navođenje na međunarodnu prostituciju

0

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsila je sinoć u Sarajevu Denisa Stojnića, MMA borca, zbog sumnje na navođenje na međunarodnu prostituciju i primanje dara za trgovinu uticajem.

Dana 29.10.2022.godine oko 23 sata po Naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo su u ulici Zelenih Beretki, područje opštine Stari grad Sarajevo, uhapsili su osobu D.S. rođen 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično “Međunarodno navođenje na prostituciju” iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i “Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem” iz člana 219. istog zakona – navedeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP KS.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela. Policija nije navela da li su pronađeni neki dokazi ili nedozvoljeni predmeti.

Stojnić je trenutno smješten u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada, piše Kliks.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih djela.

Kako saznaje Kliks, do njegovog hapšenja je došlo nakon otkrivenih informacija uz pomoć aplikacije Skaj, koja je u prethodnim mjesecima dovela do niza hapšenja.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube