Naslovna Izdvajamo DETALJI paljevine automobila u Trebinju: OVO JE PORODICA KOJOJ JE IZGORIO CITROEN...

DETALJI paljevine automobila u Trebinju: OVO JE PORODICA KOJOJ JE IZGORIO CITROEN C5

Noćas oko 2 sata iza ponoći za sada nepoznata osoba podmetnula je požar ispod automobila Citroen C5 u trebinjskom naselju Gorica, vlasništvo Sanje i Miloša Deretića. U podmetnutom požaru uništeno je vozilo i pričinjena velika materijalna šteta, a srećom brzom reakcijom Miloša i komšija, koji su požar gasili crijevima, te vatrogasaca koji su brzo došli na lice mjesta, vatra se nije proširila na susjedno vozilo i objekte.

Policija je izvršila uviđaj, a nadzorne kamere su zabilježile jednu mlađu osobu koja je protrčala i vjerovatno podmetnula požar. Sanja Deretić, prije udaje Parijez, bila je kandidat na listi SDS-a 2018. godine i kaže da nije dobijala nikakve prijetnje. „Svi smo šokirani. Nikada mi niko nije prijetio i nisam imala nikakvih problema. Ne znam ko bi ovo mogao da uradi i koji su motivi, upravo idem u Policijsku upravu da inspektorima dam izjavu. Bila sam na Opštim izborima 2018. godine kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na listi SDS-a i ne znam da li sve ovo možda ima veze sa politikom ili nečim drugo“?

 

Ostaje da se vidi da li će policija napokon rasvijetliti bar neki slučaj podmetanja požara u Trebinju i otkriti počinioce, jer je samo u posljednje vrijeme zapaljeno desetak vozila. Poslije nove godine policija je nakon niza paljevina svaku veče imala punktove u gradskim naseljima, patrolirala cijele noći gradom i situacija se malo bila smirila, ali je kratko zatišje prekinuto sinoć paljenjem vozila Sanji i Milošu Deretiću u trebinjskom naselju Gorica.

 

Postavlja se pitanje da li će načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa podnijeti ostavku jer je previše blizak politici i političarima na vlastima i nemoćan da riješi bezbjednosne izazove.

Od podmetanja požara, potpunog izostanka procesuiranja korupcije i privrednog kriminala, nije zaslužio prolaznu ocjenu a građani Trebinja su zabrinuti za bezbjednost i samo je pitanje čiji je automobil sljedeći na redu koji će biti uništen u požaru i neobičnim napadima kriminalaca.

Nebojša Vukanović