22.7 C
Banja Luka

Detalji stravične nesreće kod Okučana: Vozač kamiona probio rampu, povrijeđeno 19 osoba

NOVA GRADIŠKA – Najmanje 19 osoba povrijeđeno je danas u popodnevnim časovima kada je vozač kamiona kod Okučana udario u kolonu parkiranih automobila, javljaju hrvatski mediji.

Ljekarska pomoć pružena im je u bolnici Nova Gradiška.  Za sada nema informacija da li je neko životno ugrožen.

„U blizini naplatne postaje Okučani vozač teretnog vozila rumunskih registarskih oznaka je najprije bez zaustavljanja probio naplatnu rampu, a nakon toga, skrenuo je lijevo u smjeru graničnog prelaza gdje je bez zaustavljanja najprije udario u jedno vozilo, a nakon nekoliko kilometara je udario u još 16 vozila, a potom sletio u odvodni kanal“, rekao je Mijo Kršić, voditelj službe za javni red i sigurnost PU brodsko-posavske, s mjesta nesreće u blizini graničnog prelaza.

Vatrogasci su na terenu rezali dijelove automobila kako bi izvukli povrijeđene. Uključila se i civilna zaštita čiji su pripadnici pružili pomoć u obliku hrane i vode onima koji su za vrijeme uviđaja ostali na mjestu događaja.

Još uvijek nije poznat uzrok nesreće, a rumunjski državljanin nalazi se u bolnici Nova Gradiška gdje ga testiraju na alkohol i drogu.

Išao je prema Bosni i Hercegovini, a više detalja biće poznato nakon prvog ispitivanja.

„Cesta je za sada zatvorena, a promet preusmjeren na druge granične prijelaze. Teretna vozila koja moraju prijeći ovdje čekaju da se cesta otvori za promet“, dodao je Kršić.

Ukupno 18 povrijeđenih osoba, od kojih troje teže, primljeno je u subotu poslijepodne u novogradišku bolnicu nakon saobraćajne nezgode kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Stara Gradiška, potvrđeno je iz bolnice Hini.

„Zaprimili smo 18 ozlijeđenih osoba, tri su teško ozlijeđene. Još uvijek su ozlijeđeni u obradi. Među ozlijeđenima ima i djece. Tri teško ozlijeđene osobe nisu u životnoj opasnosti, ali imaju teške ozljede“, potvrdio je dežurni hirurg novogradiške bolnice dr. Darko Kikić.

Teška nesreća dogodila se oko 16.31 sati, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, prometnu nezgodu izazvao je kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila.

Promet prema Bosni i Hercegovini policija usmjerava na susjedne granične prielaze u Slavonskom Brodu, Svilaju i Slavonskom Šamcu.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here