Naslovna Crna Hronika Detalji tragedije u Derventi: Kobna igra na tavanu djedove kuće

Detalji tragedije u Derventi: Kobna igra na tavanu djedove kuće

Desetogodišnji Denis K. iz Dervente poginuo je u eksploziji nepoznate naprave na tavanu kuće u Dubičkoj ulici u Derventi.

Nesreća se desila u danas oko 11.45 časova, a kako saznajemo, mališan se igrao i iz radoznalosti sam popeo na tavan. Nedugo nakon toga iz potkrovlja je odjeknula snažna eksplozija.
Pretpostavlja se da je našao bombu ili minu na tavanu te je slučajno aktivirao. Od siline detonacije gornji dio kuće je skroz uništen, oštećen je krov sa kojeg je većim dijelom popadao crijep. Oštećen je i automobil koji je bio u blizini. Prema pričama mještana, u toj kući stanuju dječakovi baka, djed i stric. Svi su proslavljali Bajram i u trenutku tragedije bili u prizemlju kuće.
Nažalost, oni nisu mogli da pomognu mališanu, jer se sve desilo iznenada. Kako su prenijeli lokalni portali, stric mališana je deminer i pretpostavlja se da je dječak uzeo neku napravu i slučajno je aktivirao, ali će više detalja biti poznato nakon istrage.- Dječak je otišao sam na tavan i za sada nije poznato šta je eksplodiralo.
Šta je našao i kako je došlo do eksplozije znaćemo kada istraga bude završena i prikupljeni svi dokazi – rekao je izvor blizak istrazi.Ova tragedija šokirala je porodicu i rodbinu dječaka, kao i komšije, ali i cijelu Derventu, koja je u petak oplakivala mališana. Prema našim saznanjima, od šoka i tuge pozlilo je dječakovoj majci, zbog toga su je vozili u Dom zdravlja.

Iz Policijske upravi Doboj saopštili su da im je u petak oko 11.45 časova prijavljeno da je u kući došlo do eksplozije u kojoj je dijete stradalo.

– Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Derventa i Sektora kriminalističke policije Doboj – rekli su u policiji.

Uviđajem je rukovodi dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. Tijelo dječaka je prevezeno iz kuće u dobojsku bolnicu, a naređena je obdukcija.

Za stradalog mališana svi u Derventi kažu da je bio živahan i dijete za primjer. Živio je s roditeljima i sestrom.