Naslovna Sport DINAMO ČEKA TRANSFER OD 75.000.000? Barselona aktivira BOMBU, milioni stižu u Zagreb!

DINAMO ČEKA TRANSFER OD 75.000.000? Barselona aktivira BOMBU, milioni stižu u Zagreb!

Ovo je transfer koji bi prodrmao Balkan kao nijedan do sada!

Hrvatski šampion kao na iglama čeka vesti iz Španije u finišu prelaznog roka – možda će im biti izuzetno bitan transfer težak 75 miliona evra. Toliko je barselona ponudila za Danija Olma RB Lajpcigu, ali tek nakon što ubede Nemce da ga prvo pošalju nanjednogodišnju pozajmicu.

Dinamo, koji je prethodnog leta prodao Olma u Bundesligu za 22 miliona evra zadržao je čak 20% od budućeg transfera, pa bi mogao da zaradi preko 10 miliona od igrača koji nije njihov!

Procenti se računaju na osnovu razmile između transfera u RB Lajpcig i u Barselonu, što je 53 miliona funti. Od te sume jedna petina ide klubu iz Zagreba, a to je tačno 10,6 miliona evra!

Informacije o Barseloninom interesovanju za ladog ofanzivca ekskluzivno je preneo Mundo Deportivo, a oglasio se i Fabricio Romano. On je siguran da do transfera neće doći, a katalonski velikan ipak ima svoje ideje.

Po pisanjima španskih medija, spremni su na jednogodišnju pozajmicu, a zatim i transfer od 75 miliona evra. Nemci bi možda bili spremni da mladog fudbalera prodaju odmah, ali španski tim trenutno nema taj novac jer su klupske finansije u haosu.

Što se tiče samog fudbalera, on bi želeo da se vrati u tim iz kojeg je svojevremeno stigao u Dinamo. Dani je ponikao u Barseloni i pretpostavlja se da je već dogovorio lične uslove za ugovor do 2026. godine sa nekadašnjim klubom.