Naslovna Sport Dinamo dovodi igrača od 14.000.000 evra!

Dinamo dovodi igrača od 14.000.000 evra!

Bio bi to nevjerovatan pokušaj – pozajmica, pa otkup nekada najvećeg talenta u zemlji.

Ekipa zagrebačkog Dinama je ponov odominirala hrvatskim fudbalom, a naredne sezone bi mogla da bude još jača! Ovih dana se u Hrvatskoj priča o povratku u klub Filipa Benkovića (23), igrača koji je prije samo tri godine prodan Lesteru za 14 miliona evra.

Snažni štoper je otišao u Englesku, ali se nije najbolje snašao na ostrvu. Zato sada vidi šansu za oživljavanje karijere upravo u povratku u klub koji ga je stvorio, što bi bio jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala na Balkanu.

Naravno, ne postoji šansa da Dinamo iz Zagreba plati 14 miliona za jednog igrača, ali to više nije cijena nekada najtalentovanijeg hrvatskog defanzivca. Procjenjuje se da on sada vrijedi oko tri miliona, dok bi Dinamo prvo bio zainteresovan za jednogodišnju pozajmicu.

Takav vid saradnje odgovara i Lesteru, koji je već slao Benkovića u druge klubove. Za sada je nosio dres Seltika, Bristola, Kardifa i Levena, pa će engleski tim vagati ponude koje stignu. Ukoliko bude nekih iz Premijer lige i Čempionšipa, verovatno će one imati prednost, ali Dinamove šanse nisu male!

Benković je od 2015. do 2018. godine bio deo seniorskog tima Dinama, a sa klubom iz Zagreba je osvojio četiri trofeja i upisao 15 nastupa na međunarodnoj sceni. Za seniorsku reprezentaciju Hrvatske ima jedan odigran susret, iz juna 2019. godine, kada je protivnik bio Tunis.

Kakvo bi to pojačanje bilo… A već se pričalo o jednom “kapitelcu“ za narednu sezonu, kako pojačani Osijek ne bi mogao do titule!