20.7 C
Banja Luka

Direktor SIPA-e Darko Ćulum uručio zlatni reljefni amblem Ambasadi SAD-a kao znak zahvalnosti

Darko Ćulum, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), inače kadar SNSD-a, uručio je danas zlatni reljefni amblem SIPA-e kao znak zahvalnosti Ambasadi SAD-a.

Ćulum je sa saradnicima primio danas u posjetu zamjenika direktora ICITAP-a, Artura Venegasa i pomoćnika direktora ICITAP-a Steva Fieldsa. Sastanku je prisustvovao i Ataše za regionalnu borbu protiv terorizma grupe za borbu protiv terorizma u Ambasadi SAD u Sarajevu, Tyler Truby sa saradnicima.

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj situaciji u pogledu borbe protiv terorizma u Bosni i Hercegovini i svijetu, razmjeni iskustava u oblasti borbe protiv terorizma, obukama policijskih službenika SIPA-e u okviru ICTAP programa obuka, dosadašnjoj saradnji sa ICITAP-om i Ambasadom SAD-a u Sarajevu, koja je ocijenjena kao veoma dobra i koja se između ostalog odnosi na razmjenu informacija po pitanju borbe protiv terorizma.

Direktor Ćulum je zamjeniku direktora Venegasu uručio zlatni reljefni amblem SIPA-e kao znak zahvalnosti ICITAP-u i Ambasadi SAD-a.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost i opredjeljenje za nastavak saradnje.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here