20.7 C
Banja Luka

Direktor šuma RS naredio smanjenje plata radnicima

Vršilac dužnosti direktora „Šuma Republike Srpske“ Slaven Gojković naložio je direktorima šumskih gazdinstava i ostalih organizacionih dijelova koji u ovoj godini imaju pobačaj proizvodnje da smanje plate svojim radnicima, otkriva CAPITAL.

Zbog činjenice da je realizacija šumskih drvnih sortimenata (ŠDS) za 11 mjeseci ove godine lošija, te da su samim tim i prihodi manji, nalaže se rukovodiocima organizacionih dijelova koji imaju pad prihoda da racionalizuju rashode sa posebnim akcentom na visinu cijene rada u skladu sa kolektivnim ugovorom“, navodi se u zaključku uprave „Šuma Srpske“ kojim je prihvaćen izvještaj o izvršenju Proizvodno-finansijskog plana za period od početka ove godine do kraja novembra.

U zaključku koji je jutros proslijeđen direktorima šumskih gazdinstava, između ostalog, se navodi da je dinamički plan proizvodnje u fazi sječe izvršen sa 83 odsto, a u fazama privlačenja i realizacije sa 84 odsto u odnosu na planiranu.

“Zadužuju se direktori gazdinstava koja imaju pad proizvodnje da u narednom periodu usklade proizvodnju sa dinamičkim planom radi održavanja kontinuiteta poslovanja preduzeća“, navodi se u zaključku koji je potpisao Slaven Gojković.

Ovo se posebno odnosi, kaže se dalje, na šumska gazdinstva koja imaju zaostatak u izvršenju Plana proizvodnje, odnosno koja imaju izvršenje ispod 90 odsto.

To su „Oštrelj“ Drinić, „Vučevica“ Čajniče, „Banjaluka“, „Lisina“ Mrkonjić Grad, „Maglić“ Foča, „Prijedor“, „Majevica“ Lopare, „Gorica“ Šipovo, „Čemernica“ Kneževo, „Gradiška“, „Zelengora“ Kalinovik, „Doboj“, „Drina“ Srebrenica, „Birač“ Vlasenica , „Botin“ Nevesinje, „Vrbanja“ Kotor Varoš, „Rudo“, Centar za gazdovanje kršem Trebinje i „Panos“ Višegrad.

„Šumskim gazdinstvima koja imaju manju ostvarenu prosječnu cijenu pojedinih sortimenata, kao i lošiju sortimentnu strukturu od planirane, nalaže se da utvrde uzroke i ulože dodatni napor na povećanju cijena tih sortimenata“, kaže se u zaključku.

Leutar.net Direktor šuma RS naredio smanjenje plata radnicima
NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here