Naslovna Politika DIRLJIVO Politika razdvojila braću, a skupština ih opet spojila

DIRLJIVO Politika razdvojila braću, a skupština ih opet spojila

0

U budućem sazivu Narodne skupštine Republike Srpske javnost će po prvi put imati priliku da gleda raspravu između dvojice rođene braće od kojih će jedan „braniti boje“ vlasti, a drugi opozicije.

Riječ je o aktuelnom poslaniku i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, Kostadinu Vasiću koji je u trku po još jedan poslanički mandat išao kao kadar Ujedinjene Srpske, a njegov rođeni brat, Dragomir Vasić kao kadar SDS.

Obojica su osvojila mandat i ovo će biti prvi put da ih zajedno gledamo u skupštinskim klupama, ali na različitim stranama.

Kako će to izgledati kada u skupštini koplja ukrste dvojica braće javnost će imati priliku da gleda već nakon konstituisanja novog saziva Narodne skupštine RS.

FOTO: RAS SRBIJA

Sudeći po broju glasova koje su dobili, oba brata uživaju podjednake simpatije građana u svojoj izbornoj jedinici, mada im je Dragomir možda malo „draži“ od Kostadina.

Dragomir je, naime, bio nosilac liste SDS u izbornoj jedinici 7 i osvojio je ukupno 3.803 glasa, dok je Kostadin kao nosilac liste US u istoj izbornoj jednici osvojio 3.578 glasova građana.

I Kostadin je, kao i njegov brat Dragomir, bio dugogodišnji funkcioner SDS, ali je tu stranku napustio nakon opštih izbora 2018. godine i priključio se US.

Za razliku od njega, Dragomir je ostao vjeran SDS.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube