Naslovna Republika Srpska Đajićevi saradnici i u UKC-u i SNSD-u sumnjivi ljudi

Đajićevi saradnici i u UKC-u i SNSD-u sumnjivi ljudi

0

Predsjednik banjalučkog SNSD i direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić saopštio je ko su mu najbliži saradnici i koga u stranci i na UKC članovi i radnici moraju da slušaju bez pogovora.

Među zaposlenima na UKC, koji je godinama bio baza sigurnih glasova SNSD-a, Đajićevi postupci su već izazvali bijes kod većine radnika, a još veća ogorčenost je među članovima i aktivistima SNSD-a koji vjeruju da ih je Dodik imenovanjem Đajića jednostavno – pustio niz vodu.

Đajić je naime za najbliže saradnike postavio redom ljude sa kriminalnom prošlošću, bezbjednosno interesantne osobe i ljude koji su se u više puta “dokazali” brojnim aferama.

Jedan od njih je Ognjen Savić, kojeg zajedno sa bratom povezuju sa crnogorskim kriminalnim klanovima, kao i Bogdan Jovanović, koji se takođe dovodi u vezu sa organizovanim grupama koje se bave prodajom narkotika.

Šta je njihova uloga u Đajićevom “kabinetu” teško je procijeniti, osim ukoliko su tačne glasine da je Đajić pod teretom obaveza i slave odavno posegnuo za nedozvoljenim supstancama.

Jedan od najistaknutijih Đajićevih “asistenata” je Milan Ćurlić, dojučerašnji sitni prevarant koji nije imao dovoljno pameti ni da sakrije iznenadni priliv nelegalno stečenog novca, nego je poput pravog skorojevića požurio da na društvene mreže okači fotografije sa egzotičnih destinacija.

U Đajićevom “veselom timu” je i Jovana Kostić, za koju se uveliko priča da je “zadužena za moral”… političare i ostale direktorove poslovne partnere i prijatelje.

Jedan od Đajićevih bliskih saradnika je i Milenko Letić, kojeg uveliko istražuju specijalno i okružno tužilaštvo zbog reketiranja banjalučkih trgovaca i ugostitelja, te zbog nelegalnih poslova sa bilbordima.

Pored navedenih, u Đajićevom timu je i Nataša Radulović, poslanik u NSRS i bivša direktorica banjalučkih vrtića, koja je osim izvještačenog crnogorskog akcenta nadaleko poznata kao direktorca vrtića koja je za vrtića naručivala stotine litara žestokih alkoholnih pića i koja je za zaposlenje od kandidata uzimala po 15.000 maraka. Takođe je poznata istražnim organima i predmet je finansijskih istraga oko kuća i stanova koje je “zaradila” u rekordnom vremenu.

Ipak najjači “džoker” u timu Vlade Đajića je iznenađenje za sve, a pogotovo za članove SNSD-a. Prvi saradnik Đajića je Srđan Amidžić, čovjek za koga kažu da je najviše kumovao porazu Igora Radojičića na posljednjim izborima. Amidžić je nakon četvorogodišnjeg reketiranja izvođača svih javnih radova, malverzacija sa eko toplanom i regulacionim planovima našao angažman kod Đajića, što je posebno razbjesnilo članove SNSD-a.

Nakon što je Đajić pred članstvom i zaposlenima objelodanio sastav svog “kabineta”, očekuje se još veća gužva na izlaznim vratima SNSD-a u Banjaluci, dok zaposleni na UKC već prijete štrajkovima, protestima i obstavljanjem rada ukoliko se nastavi sa maltretiranjem i ponižavanjem.

Nakon posljednjeg fijaska sa potpisivanjem peticije i prijetećih poziva od strane “članova tima” da se obavezno prisustvuje Đajićevim propalim performansima, već se desilo kolektivno odbijanje poslušnosti, a ukoliko se nastavi sa pritiscima i prijetnjama, dio radnika je zaprijetio obustavljanjem rada i pozivanjem policije i medija.

(Banjaluka-24.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: