Naslovna Crna Hronika Djevojka sa Kosova uhapšena u Italiji, u njenom telefonu pronađeni snimci ubistava

Djevojka sa Kosova uhapšena u Italiji, u njenom telefonu pronađeni snimci ubistava

0

Italijanska policija uhapsila je u raciji u Milanu 19-godišnju djevojku porijeklom sa Kosova i Metohije pod optužbom za terorizam, prenosi Koha.

Djevojka, koja je već prebačena u zatvor, radikalizovana je sa 16 godina i bila je pristalica Islamske države.

Ona se preselila u Milano prije nekoliko mjeseci u kuću svog brata.

Istraga je pokrenuta nakon obavještajnog izvještaja o njenom suprugu, 21-godišnjem muškarcu sa KiM, koji je imao veze sa napadačem iz Beča, Kujtimom Fejzulaijem.

Napad u Beču dogodio se 4. novembra 2020, kada je Fejzulaj pucao u nekoliko dijelova grada i ubio četiri osobe prije nego što su ga ubile snage bezbjednosti.

Italijanska policija je saopštila da se u telefonu djevojke nalazi na hiljade slika i video-zapisa, od kojih su neki napravljeni od strane agencije za komunikacije Islamske države El Hajat medija centar, na kojima se može vidjeti crna zastava sa natpisom o vjernosti, scene borbi, masovnog ubijanja „nevjernika“, terorističkih napada na evropske gradove i poziv na terorizam.

Koha navodi da se mlada žena zove Bleona Tafalari, da je rođena je na KiM, ali da živi u Milanu.

Prema nalogu koji je potpisao istražni sudija Karlo Oton De Marki, ona je bila član organizacije „Lavovi Balkana“, koja je dio najvećeg terorističkog udruženja Islamske države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: