Naslovna BIH Đokić čestitao radnicima 1. maj

Đokić čestitao radnicima 1. maj

0

 

Predsjednik Socijalističke partije i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić čestitao je svim radnicima, sindikatima i građanima u Republici Srpskoj i BiH 1. maj – Međunarodni praznik rada sa željom da dan provedu u dobrom raspoloženju, a da praznike konstantno dočekuju sa većim primanjima i boljim uslovima rada.

On je poručio da će se Socijalistička partija i dalje snažno zalagati za odgovornost u planiranju i korigovanju ekonomskih i društvenih procesa u korist stanovništva, naročito u oblasti privrede, poljoprivrede, poreske politike i investicija, radi napretka i razvoja Republike Srpske, većeg zapošljavanja i boljeg života.

„Zato moramo svim silama da trajno radimo na popravljanju položaja radnika u svim sektorima društva, kao i na unapređenju poslovnog i privrednog ambijenta u Republici Srpskoj. Siguran sam da su, uz napore koje ulažemo, ekonomija i radna mjesta sigurna i stabilna“, istakao je Đokić.

Đokić je podsjetio na važnost obilježavanja Prvog maja čije su tekovine uklesane u suštinu postojanja socijalista.

„Ne smijemo zaboraviti istorijsku simboliku Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, te ostvarenih tekovina borbe za veća radnička prava, zaštitu radnika na radu, humanizaciju rada i proizvodnog procesa, socijalnu pravdu, radničku solidarnost i druge vrijednosti koje položaj radnika čine temeljom jednog demokratskog društva i socijalne države“, naveo je Đokić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube