Naslovna Izdvajamo Đokić okrenuo SNSD-u leđa u Bratuncu, ali su Selak i Nešić ipak...

Đokić okrenuo SNSD-u leđa u Bratuncu, ali su Selak i Nešić ipak čvrsto podržali SNSD

0

Socijalistička partija Petra Đokića jedina je stranka republičke vladajuće koalicije koja u Bratuncu nije stala iza kandidata SNSD za načelnika opštine, Lazara Prodanovića.

Na zvaničnom bilbordu nema loga SP, a Petar Đokić ostao je vjeran opozvanom načelniku opštine, Srđanu Rankiću, koji se ponovo kandidovao za istu funkciju.

Kako tvrde naši izvori, jedan od razloga je taj što je Srđanov stric, Petko Rankić, postao poslanik SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prodanović za Srpskainfo kaže da mu ne smeta što nema podršku koalicionog partnera SP.

– Ovo je lokalna priča, ali bilo bi logično da bude harmonizovana sa vrha prema dnu. Imaćemo to u vidu u narednim aktivnostima. Čuo sam izjavu gospodina Đokića da oni podržavaju mog oponenta. Ali, to nam nije bitno, jer SP u Bratuncu nije imala 100 glasova – kaže Prodanović.

Lider SP Petar Đokić nije odgovarao na naše telefonske pozive. On je 1. februara u susjednoj Srebrenici izjavio da podržava kandidaturu nezavisnog kandidata Srđana Rankića na prijevremenim izborima koji će biti održani 5. februara.

Đokić je istakao da je Rankić bio koalicioni partner ove partije na prošlim oktobarskim izborima i da je šteta što je došlo do njegovog opoziva sa mjesta načelnika Bratunca, jer to znači gubitak godinu dana dragocjenog vremena za razvoj te opštine.

– Iz svega treba da bude izvučena pouka u interesu građana Bratunca – poručio je Đokić, prenosi Srna.

Inače, SP je stajala iza Rankića prošlog ljeta, kada je protiv njega pokrenut postupak opoziva. Rezultat znamo svi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube