Naslovna Sport Đoković: Slomljeno mi je srce

Đoković: Slomljeno mi je srce

0

„Ta vijest mi je slomila srce. Mislima sam uz njega. On je moj dugogodišnji prijatelj, bio mi je trener tri-četiri godine. Boris je neko koga smatram bliskim i neko ko je mnogo dao doprinos mojim uspjesima“, rekao je Novak Đoković za engleske medije, naš najbolji teniser.

Jedna od glavnih vijesti ove sedmice iz svijeta tenisa definitivno je presuda suda u Londonu koja je osudila Borisa Bekera na dvije i po godine zatvora zbog skrivanja imovine i kredita vrijednih 2.500.000 funti, kako bi izbjegao plaćanje dugova.

Ostavljena mu je mogućnost da izađe na slobodu nakon polovine odslužene kazne u slučaju dobrog vladanja.

Još 2017. godine, Beker je proglasio bankrot, a proces se razvlačio pet godina i Nijemac je uspjevao da odloži konačno donošenje presude sve do ove sedmice. Međutim, Debora Tejlor koja je bila predsjedavajuća u sudnici nije imala milosti i nekadašnji njemački teniser je istog momenta morao iza rešetaka, ne pozdravivši se ni sa ženom i djecom.

Đoković je dodao da ne želi da ulazi u to šta se dešavalo u sudnici, već da će mislima biti uz njega uz nadu da će Beker uspjeti da prebrodi ovaj period što je lakše moguće.

„Zaista mi je slomljeno srce. Mislim, ne znam šta više da kažem. Neću ulaziti u detalje presude, jer nisam u prilici da to uradim, ali kao njegov prijatelj jako sam tužan zbog onoga što mu se desilo. Nema tu mnogo šta da se kaže. Samo se nadam da će prebroditi ovaj period u zatvoru i da će kada izađe moći normalno da nastavi sa svojim životom. Ne znam da li je „normalno“ prava riječ, jer ovo su stvari koje mijenjaju život. Pogotovo kada u zatvoru provide tako dugo vremena“, prokomentarisao je Novak.

Đoković se plaši kako će se Beker izboriti sa problemima vezanim za mentalno zdravlje.

„Ne znam kako će se stvari odvijati po njega. Samo se molim za njega. Nadam se da će stvari biti dobro u pogledu njegovog zdravlja, njegovog mentalnog zdravlja, jer će to biti naizazovniji dio“, zaključio je Đoković, prenosi Dnevni avaz.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube