Naslovna Sport Đoković: Tri najbolja seta na turniru, spreman sam za Zvereva

Đoković: Tri najbolja seta na turniru, spreman sam za Zvereva

Treći meč zaredom na US openu Novak Đoković dobio je nakon preokreta.

Nakon duela protiv Keija Nišikorija, te meča sa Džensonom Bruksbijem, Đoković je u četvrtfinalu posljednjeg ovogodišnjeg grend slema poslije preokreta savladao Italijana, Matea Beretinija – 3:1.

“Bio je to sjajan meč, sa puno energije na terenu i van njega. Mateo je sjajan igrač. Svaki put kada igramo jedan protiv drugog, meč je neizvjestan. Poslije gubitka prvog seta, uspio sam da zaboravim na to i da nastavim dalje, i mislim da sam se ‘zaključao’ od početka drugog seta. Igru sam podigao na drugi nivo. Ovo su sigurno bila tri najbolja seta, koja sam odigrao do sada na turniru”, rekao je Đoković nakon meča.

U polufinalu će igrati protiv Aleksandera Zvereva.

„Medvedev i on su u fantastičnoj formi. Ali igra se na tri dobijena seta. Riječ je o grend slemu. Naravno, gledajući njegove rezultate prethodnih godina, igrao je veoma dobro na ovom terenu, bio je na samo nekoliko poena od titule protiv Dominika. Znam da će biti borba, čak veća nego danas. Ali spreman sam. To su prepreke koje moram da prođem kako bih stigao do željene destinacije. Ne mogu da predvidim rezultat, ali mogu da se pobrinem da maksimalno spreman izađem na teren. Znam njegovu igru. Gledao sam ga kako igra. Ali ponavljam, riječ je o polufinalu. Mnogo je toga u igri. Mislim da će samo nekoliko poena odlučiti“, kazao je Đoković.