Naslovna Izdvajamo DNS-u se ne protestuje? Nešić: Protesti nisu svrha da bi bili protesti...

DNS-u se ne protestuje? Nešić: Protesti nisu svrha da bi bili protesti i da poslije toga odemo kući

Povodom najavljenih protesta u Banjaluci javnosti se obratio i predsjednik DNS-a, Nenad Nešić, koji je upitao organizatore šta je svrha protesta?

„Ja sam se danas čuo sa predsjednikom SDS-a, gospodinom Šarovićem i dogovorili smo se da u ponedjeljak imamo sastanak u Banjaluci gdje ćemo definisati sve što se tiče protesta. DNS podržava proteste, ali moramo imati neki red. To što neko najavi proteste bez ikakvog sadržaja, bez toga da znamo koliko će protesti trajati? Da li mi protestujemo jedan dan, ili ćemo protestvovati dok naši zahtjevi ne budu ispunjeni“, upitao je Nešić.

Predsjednik DNS-a napominje da svaki protest mora imati svoju svrhu i da se moraju znati zahtjevi.

„Šta su naši zahtjevi, šta je cilj protesta i koji je vremenski rok? Kada postavimo zahtjeve na tom protestu, da ti zahtjevi budu ispunjeni. Šta ćemo raditi ako naši zahtjevi ne budu ispunjeni“, rekao je Nešić.

Od dodaje da ovakvom vidu izražavanja nezadovoljstva treba pristupiti ozbiljnije, a ne samo putem društvenih mreža.

„Protesti moraju imati svoj sadržaj. Protesti moraju imati organizatora. Na protestima se mora znati ko se obraća narodu i na protestima se mora znati šta je zahtjev prema režimu? I mora se znati do kad traju protesti? Da li su trajni do ispunjenja zahtjeva ili su protesti što ćemo postaviti zahtjev i dati rok da naši zahtjevi budu ispunjeni. I šta poslije toga?“, ponovio je Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da će se zbog toga sastati sa liderima opozicionih partija, kako bi dogovorili način djelovanja i odgovorili na pitanja koja je postavio.

„Protesti nisu svrha da bi bili protesti i da poslije toga odemo kući. Šta smo uradili osim što smo trošili energiju narodu“, zaključio je Nešić.

Insajder.in