Naslovna Izdvajamo Dobojski hirurg dr Brano Кatanić pristupio SDS-u

Dobojski hirurg dr Brano Кatanić pristupio SDS-u

Ugledni specijalista opšte hirurgije dr Brano Кatanić, zaposlen u dobojskoj bolnici, potpisao je danas pristupnicu Srpskoj demokratskoj stranici i time postao član ove partije.

„Smatram da svojim radnim iskustvom u zdravstvenom sektoru mogu unaprijediti rad Srpske demokratske stranke u ovoj oblasti. U poslednje vrijeme veliki broj zdravstevnih radnika napustio je dobojsku bolnicu i grad Doboj. Razlog tome su loši uslovi za rad i mlade plate koje su gotovo duplo manje od plata zdravstevnih radnika u FBiH“ – kazao je dr Кatanić.

Кatanić ističe da je aktuelna vlast napravila sistem u kome ukoliko niste član političke partije iz vlasti ne možete dobiti posao.

„Broj zdravstevnog i nezdravstvenog osoblja u dobojskoj bolnici se gotovo izjednačio. Više od 15 godina niko  nije sazvao zdravstvene radnike u dobojskoj bolnici da sa njima porazgovara. Takvo stanje mora se mijenjati najhitnije“ – poručio je dr Кatanić.

Dr Brano Кatanić specijalista  je  opšte hirurgije, zaposlen od 1993. godine u Bolnici u Doboju.

Svečanosti učlanjenja dr Кatanića u SDS prisustovali su predsjednik Glavnog odbora SDS dr Milan Miličević, zamjenik predsjednika SDS dr Milan Radović, gradonačelnik Bijeljine dr Ljubiša Petrović i funkcioner SDS-a iz Dervente Vlado Кovačević.

(BN)