Naslovna Najnovije Dodik će dnevno iz budžeta trošiti čak 154.000 KM

Dodik će dnevno iz budžeta trošiti čak 154.000 KM

0

Budžet predsjednika Republike Srpske u sljedećoj godini biće povećan čak pet puta ili za čak 45 miliona maraka – ovakav prijedlog usvojila je Vlada RS na jučerašnjoj sjednici.

Ovogodišnji budžet predsjednika RS bio je 10,8 miliona KM, a novi budžet za sljedeću godinu iznosiće čak 56 miliona KM.

To znači da će predsjednik RS svakog dana u toku sljedeće godine trošiti 153.424 KM.

A evo na šta će predsjednik Srpske najviše trošiti novca iz budžeta sljedeće godine.

– Umjesto da nadležne institucije budu te koje će da izdvajaju novac za ugrožene kategorije, ove godine kao najveći dobrotvor pojavljuje se Dodik, koji je po ko zna koji put, zloupotrijebio narodni novac iz budžeta, pa će za razliku od Željke Cvijanović i ovogodišnjih 3,3 miliona konvertibilnih maraka, Dodik za sebe izdvojiti čak 20 miliona za pomoć socijalno ugroženima, i tako pokušati da pridobije njihovu naklonost.

– Mogućnost dobre manipulacije i lažnog dobročinstva, Dodik je vidio i u omladini, pa je za projekat podrške za izgradnju, adaptaciju i opremanje objekata za djecu i omladinu, umjesto prošlogodišnjih 956.500 KM, koliko je na raspolaganju imala Željka Cvijanović, predsjednička izdvajanja za ovu svrhu povećao na 30 miliona maraka budžetskih narodnih para.

Kada se sve sabere, predsjednik će sljedeće godine potrošiti ukupno 56.5 miliona KM, što znači da će dnevno trošiti 153.424 KM.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube