Naslovna BIH DODIK: Cijene nekih proizvoda biće smanjene iduće godin

DODIK: Cijene nekih proizvoda biće smanjene iduće godin

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad XOXI Milorad Dodik izjavio je večeras da će naredne godine dio cijena robe široke potrošnje biti ograničen, a cijena nekih proizvoda će biti smanjena.

Dodik, koji je na opštim izborima pobijedio za predsjednika Republike Srpske, istakao je da će naredne godine u Srpskoj biti primarno održavanje sektora javnog plaćanja, odnosno plata i materijalnih troškova, kao i da socijalna situacija bude na postojećem nivou.

On je naveo da je plan da u ruralnim dijelovima Srpske na stambene i privredne objekte budu postavljeni paneli za struju.

„Vlada Republike Srpske je u septembru ove godine povisila plate 10 odsto, linearno smo isplatili po 100 KM za sve u javnom sektoru što je dogovor sa Sindikatom“, rekao je Dodik za Televiziju „Una“.

On je naglasio da će cijena viška električne energije biti ponuđena investitorima za 80 evra, a tržišna je 500 evra, kako bi otvorili neki pogon što bi trebalo pokrenuti investicioni ciklus.

„Kada je riječ o hrani, Srpska je ima dovoljno, a dijelom smo naslonjeni na Srbiju i zahvalan sam vlastima ove zemlje što nas podržavaju. Gas ne koristimo puno i nećemo imati problema“, dodao je Dodik.

Komentarišući odlazak stanovništva iz Srpske i BiH, Dodik kaže da sve više sreće ljude koji žele da se vrate, jer „Zapad nije više što je bio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: