Naslovna Izdvajamo Dodik: Evropski zakoni neće proći dokle god su stranci u Ustavnom sudu

Dodik: Evropski zakoni neće proći dokle god su stranci u Ustavnom sudu

0
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da će podržati evropske zakone u državnom parlamentu samo ako sve vladajuće stranke prihvate odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

Predsjednik SNSD-a kazao je da nije sporan evropski put i da nije sporno da uradi sve što je dogovoreno na sastanku u Laktašima.

„U okviru toga se nalazi nekoliko važnih tema. Jedan je zakon o Ustavnom sudu, koji smo dogovorili i da ukoliko i to možemo da uredimo i da se sve dogovorimo da nema stranaca u političkom sistemu BiH, mi imamo evropski put. Ako to ne možemo da dogovorimo, nećemo se dogovoriti ni oko Suda, ni oko zakona o pranju novca, zakona o sukobu interesa“, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da predsjednik NiP-a Elmedin Konaković pokušava da bude glasnogovornik Evropske unije.

„Mislio je da ako bude na fonu priče o EU, da će mu to donijeti poene. Neće, pokazat će se da SDA i druge političke partije tamo, imaju veću podršku nego Konaković. Što se tiče sankcija, to je ono što želi i traži od drugih. Njima ‘sipa’ riječi u usta. On nije nikakav ministar vanjskih poslova, jer se samo zalaže za svoju malu političku partiju, koja je dobila beznačajan broj glasova u odnosu na nas iz SNSD-a, stranke koja je politički gigant u svakom smislu“, rekao je Dodik.

Tvrdi da Konaković treba razgovarati prvenstveno za zvaničnicima RS-a.

„Ne zanima me šta priča sa nekim ministrima, treba sa nama da se razgovara, jer mi donosimo odluke. To što je on spreman da prihvati da neko drugi u ime njega odlučuje, to je njegova stvar“, kazao je Dodik.

kliks

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: